fbpx

Alem Bennett

Alem Bennett är kvinnan som alltid träffar rätt, hon bygger stordåd efter stordåd och lämnar ingen oberörd på sin färd. Under flera år har hon haft mångfaldsrelaterade föreläsningar och seminarium för olika personalkategorier i företag, sjukhus och i kommunala och statliga institutioner.

  • Social hållbarhet och inkludering
  • Mångfald på gott och ont – berikar mångfald den svenska kulturen eller skapar det konflikter?
  • Hållbarhet – människa och miljö
  • Motivations- och inspirationsföreläsning

Hennes fullkomligt lysande personlighet är som ett balsam för den utsatte och djupt inbjudande och inspirerande för den som möter henne.

Alem Bennett

Alem Bennett är kvinnan som alltid träffar rätt, hon bygger stordåd efter stordåd och lämnar ingen oberörd på sin färd. Hon brinner för social hållbarhet, inkludering, mångfald och miljö. Med tusentals uppskattade uppdrag bakom sig kan vi varmt rekommendera ett möte med Alem. Läs om hennes föreläsningar och om hennes många andra strängar som hon har på sin lyra här nedanför. Vill du ha ett intryck som består så är det här kvinnan för dig.

Föreläsningar

Social hållbarhet och inkludering
Mycket efterfrågade inspirations- och motivationsföreläsningar inom mångfald och inkludering. Alems föreläsningar är alltid skräddarsydda och anpassas efter publiken.

Kerstin möter det mångkulturella Sverige – Skräddarsydd teater för dina syften
Möt Kerstin Gustafsson & Dumbo! Alem kliver ut på scen i form av Kerstin som bär på fördomar och spelar på kulturell apropriation. I en rolig och träffande teater gestaltar hon likheter, olikheter och beteenden i det mångkulturella Sverige. Dembo Jatta är medspelare spelar stämningsfull trumma som följer känslostämningarna. Anpassas efter uppdragsgivaren som en form av igångsättare. Kan med fördel paketeras med en efterföljande föreläsning.

Mångfald på gott och ont – berikar mångfald den svenska kulturen eller skapar det konflikter?
Kan kombineras med mångfaldsverkstad – en workshop där Alem skapar ett öppet rum och leder samtal.

Hållbarhet – människa och miljö
Alem startade och ledde projektet YallaHjällbo från scratch.

Motivations- och inspirationsföreläsning
Alem motiverar och inspirerar med sin egen livshistoria, om fall och om hur man reser sig igen. Utmaningar inom företagande, att stå kvar när det blåser hårt och om att våga släppa taget.

Alem coachar och vägleder även människor som lever med PTSD efter krig eller våldtäkt och kan på ett öppet sätt leda en föreläsning eller workshop i ämnet på både grupp- och individnivå.

Exempel på tidigare uppdrag och engagemang;

WHO – Alem hade eventuppdraget när Sverige var värd för WHO. Mycket uppmärksammat och uppskattat
Framtiden AB – kurser och utbildningar på alla nivåer, från ledningsgrupp till kvartersvärdar och även varit affärsutvecklare och rådgivare för Framtiden AB
SABO – Alem fick i uppdrag att hålla arrangera det årliga mötet i Gårdsten, med föreläsningar och kulturella upplevelser
MiL Institute – Management i Lund – Alem fick pris för bästa oliktänkande event efter att hon tagit näringslivstoppar (astra zeneca, telia m.fl.) till så kallade ”no-go-zones” i Gårdsten
Västra Götalandsregionen – mängder av föreläsningar och workshops för regionen
Ordförande för Sveriges Antidiskrimineringsbyrå
Ordförande på Göteborgs RättighetsCenter
Ordförande på nationell nivå för RISK stoppa kvinnlig könsstympning
Ledamot i styrelsen för Asylbyrån
Ledamot i polisens referensgrupp för mångfald
År 2000 blev Alem utsedd till årets vardagshjälte i Göteborg
Är medlem i UN-women Göteborg
Föreläsningar – Inspiration / Motivation

 

Alem Bennett har varit med och startat och byggt upp flera verksamheter och plattformar för att bekämpa utsatthet. 

Hennes egen historia är kantad av den utsatthet som hon idag belyser och bekämpar. Att den här kvinnan faktiskt sitter framför mig när jag träffar henne, känns som ett mirakel. Vad Alem har upplevt är svårt att återge i skrift. Hennes fullkomligt lysande personlighet är som ett balsam för den utsatte och djupt inspirerande för den som möter henne. Efter vårt möte vet jag att jag har träffat en hjälte. En riktig superhjälte, och att bereda en plattform för denna kvinna är en ära för mig.
Christine Günther, ägare av SAJ.

Boka Alem Bennett
Alem Bennett

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng