Tomas Lydahl

Tomas Lydahl

– föreläsare & inspiratör –

Tomas är en inspirerande föreläsare med mycket energi när han står på scen. Hans internationella bakgrund från 20 år i USA har gett honom ett unikt perspektiv på hur ni bäst bemöter era kunder och får dem att aktivt rekommendera er till alla de känner. Hur alla fungerar mentalt är ett annat område som Tomas är expert på.

– Alla har möjligheten att agera från den bästa versionen av sig själv i alla lägen, men väldigt få vet hur de ska ta sig dit, men när de väl förstår hur man går till väga släpper alla bromsar och begränsningar, säger Tomas.

Hans föreläsningar och workshops förändrar folks perspektiv för alltid! Ingen går därifrån oberörd.

WOW! Så får du dina kunder att skryta om dig!

Kunden förväntar sig mer och mer

Förväntningarna ökar på företag och vill ni behålla era kunder måste ni ligga steget före era konkurrenter. Enligt Sverigestudien 2010 – 2014 prioriteras inte kunderna i svenska företag. De kommer först på 50:e plats i vad som är viktigt när det gäller företagande jämfört med 1:a plats i USA och Australien. Ett ganska intressant resultat då företag inte kan existera utan kunder. 

Missnöjda kunder skapar dåligt rykte omgående och i de flesta fall ger de inte företagen chansen att fixa problemet utan går till en konkurrent direkt. Något som de flesta företag inte inser är att kunderna kan bli det bästa säljteamet de någonsin haft då de kan sälja in er mycket bättre än vad ni själva kan. 

Bakom varje befintlig kund finns massor av nya om ni ger dem WOW! upplevelser! En nöjd kund har bara fått vad de förväntar sig och pratar inte om er om inte någon specifikt frågar efter just er produkt eller tjänst. Men en WOW! kund skryter om er aktivt till alla hon känner. 

Alla kunder älskar att skryta om er om ni bara ger dem en anledning. Och alla befintliga kunder som inte berättar om er till sina vänner och kontakter har ni inte gett dem en anledning att göra det. Så enkelt är det! 

Boka Tomas idag innan fler kunder passerar utan att skryta om er!

Släpp bromsen och sälj!

– Hur du släpper allt som bromsar dig och blir en stjärnsäljare

Öka
+ försäljning
+ förtjänst
+ självförtroende
+ självkänsla
+ arbetsglädje
+ produktivitet

Nästan alla säljare får en bra utbildning på hur de ska sälja sin produkt eller tjänst men ändå finns det vissa som säljer mycket bättre än andra. De lär sig samma saker, hur de ska bygga relation med kunden, hantera invändningar och avsluta affären.  Vidare får de samma information om hur produkten eller tjänsten kan hjälpa kunderna på bästa sätt och hur de presenterar på ett intressant och lockande sätt.

Alltså har alla säljare samma förutsättningar till att lyckas men ändå finns det stjärnsäljare, medelmåttiga säljare och de som inte säljer speciellt bra alls. Många företag låter be bästa säljarna visa de dåliga säljarna hur de går till väga i hopp om att de ska göra samma saker som stjärnsäljarna. De tar även in otaliga säljgurus med olika tekniker och verktyg som ska öka försäljningen men ändå så blir det skillnader i säljresultaten. De som sålde bra innan fortsätter att sälja bra och de som var medelmåttiga fortsätter i samma bana som tidigare mer eller mindre.

Slutsatsen som dras är att det handlar inte så mycket om kvalitén på säljutbildningarna utan vad som sker mentalt hos varje individ. Atleter som presterar på topp fungerar helt annorlunda mentalt jämfört med de som aldrig kommer till prispallen även om de tränar lika mycket. När säljare inser vad som verkligen stoppar dem från att lyckas, kan de en gång för alla släppa bromsen och prestera på topp.

Är ert företag redo att ha fler säljare som slåss om att hamna på prispallen? 

Foto: Thom Estifanos (c)

Läs mer om Thomas här!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng