fbpx

Tomas Grönqvist

,

– Visste du att över 60% av alla svenskar har mindre än 30 minuter till sitt jobb med en cykel?

Det är Tomas Grönqvist som undrar. Han är expert på vardagscykling och en sann cykelinspiratör som brinner för att utveckla och öka cykling som transportmedel över hela världen för att bidra till globala mål och hållbar mobilitet.

Idag driver Tomas ett nytt företag som är en app där du kan boka cykelservice 365 dagar om året där du bor eller arbetar. Appen växer dagligen och en etablering av konceptet i London, Paris och Berlin står här näst på tur…
Tomas liv har hägrat kring cykling i alla former. Under början på 2000 talet var Tomas heltidsproffs bosatt i Italien och Monaco. Han tävlade inom landsvägscykling över hela världen, med internationella segrar, landslagsmeriter och deltagande vid VM och Världscupen.

Efter sina år som tävlingscyklist har Tomas ”sadlat om” för att istället utveckla vardagscykling och cykling som transportmedel. Han har bland annat verkat inom cykelutveckling som konsult och projektledare för Trafikverket, Riksdagen, kommuner, byggherrar, fastighetsbolag och företag som har sett alla fördelar med att öka cyklingen i vårt samhälle ur ett hållbart och hälsomässigt perspektiv. Tomas har också startat och drivit cykelföretag varav ett av företagen såldes till cykelkungen Salvatore Grimaldi.

Tomas har ett samarbete med SAJ som sträcker sig över 10 år och är en uppskattad inspiratör och talare vid konferenser och möten. Tomas inspirerar i sina föreläsningar och work shops till ökad cykling stort som smått.

Anlita Tomas som föreläsare eller konsult via SAJ!

Tomas är entreprenören som liftade med lastbil till Italien, blev cykelproffs i Påvens cykelstall, hamnade på fest med Prins Albert i Monaco och fick Miljöministern i Sverige att intressera sig för el-cyklar. 

Om Tomas föreläsningar
Föreläsningarna håller tempo och varvar humor med insikter på inspirerande sätt. Välj en 45-60 minuters föreläsning eller TED-talks-format på 15 minuter som anpassas till en lunchrast eller samband med ett möte.

Målet med en workshop eller föreläsning med Tomas är att skapa inspiration till fler idéer kring ökad cykling. Stort som smått för såväl individer som på strategisk nivå för kommuner och företag.
Tomas föreläsning kan även inkludera en workshop.

Språk: Samtliga föreläsningar är tillgängliga på Svenska, Engelska (…och Italienska förstås).

Foto: Thom Estifanos (c)

 

 

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng