fbpx

Tomas Enhager

Tomas Enhager

– föreläsare & inspiratör –

Tomas Enhager har väldigt många strängar på sin lyra när det gäller att föreläsa. Oavsett vad temat är så klarar Tomas att få in såväl motivation som humor och konkreta tips på hur man bete sig för att få ut mer professionellt och privat. Är det någon som kan motivera en grupp till nya krafttag och stordåd så är det Tomas. Han har arbetat i branschen sedan länge, han vet precis hur han ska ta en grupp var än de är, till ännu mer glädje och fokus.

Tomas föreläsning

Värdet av riktig värdegrund

Första gången var med damlandslaget i golf. Det var i mitten på nittiotalet, och blev en av pusselbitarna till lagets framgångar under lång tid.

Utifrån erfarenheterna från när damlandslaget tog fram en värdegrund som blev plattformen för lagets stora framgångar, såväl som för enskilda individers, har Tomas fortsatt föreläsa om och även introducerat värdegrundsarbete på alla möjliga arbetsplatser i närmare 20 år. Inom industri, näringsliv, myndigheter, kyrka, kommuner, skolor och idrottsföreningar.

Forskning visar att värdegrundsarbete kan minska motivation om den används på fel sätt. På rätt sätt skapar de en riktning, kraft och gemenskap utan motsvarighet.

Tomas beskriver under sina föreläsningar skillnaden mellan att ha en värdegrund och att använda den, och mellan att använda den och att optimera den. Ibland är det bara små skillnader, men de får stora positiva konsekvenser när man inte bara har en riktig värdegrund utan också använder den på rätt sätt.

Längd: ca 2 timmar.

Utöver det kan Tomas hjälpa gruppen i olika workshops anpassade efter behov för att ta fram värdegrund och lägga upp plan för att introducera den.Tomas hjälper sedan med i själva integreringen av värdegrunden i det dagliga arbetet, om så behövs.

Ofta handlar det om att ta ansvar för sitt eget beteende och sina attityder. Alltid lyckas Tomas koppla logik och humor till en förståelse om hur det ska gå till i praktiken.

Är nyfiken, vet hur och lockar till skratt
Sedan 1979 har Tomas varit nyfiken på hur hjärnan styr vårt beteende. Och hur känslorna ibland krånglar till det. När man vet vad man ska göra men inte gör det, eller vet vad man ska låta bli att göra och ändå gör just det. Tomas lockar gärna fram skratt när han förklarar hur man får dessa paradoxer att lösa sig i ett konstruktiv och relevant beteende som syns i vardagens resultat. Både på jobbet och hemma.

När ni anlitar Tomas får ni alltid kvalitet, resultat, och nöjda deltagare. Tomas är noggrann i sina förberedelser tillsammans med uppdragsgivaren för att budskapet ska nå fram. Det är därför vi på SAJ förmedlat Tomas tjänster sedan 1999.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng