fbpx

Tobias Regnell

,

– chefredaktör, entreprenör, föreläsare & coach –

Med minimala resurser startade Tobias Regnell, tillsammans med Mattias Göransson, fotbollsmagasinet Offside år 2000.

I dag är tidningen Skandinaviens största fotbollsmagasin, belönad med Stora Journalistpriset och ett levande bevis på att Den Goda Berättelsen alltid har en framtid.

– Fotbollsspelare kan ju inte prata och fotbollssupportrar kan inte läsa. Jag tror inte på ett fotbollsmagasin som bygger på långa reportage och intervjuer? Så sa en medieexpert i branschtidningen Resumé när Offside startade.

I en tid då media hela tiden blir kortare, snabbare och slarvigare har Offside valt att gå åt motsatt håll. Långa och genomarbetade texter, byggda på långa intervjuer och träget arbete ute på fältet. Resultatet har blivit en tidning som står ut, som blivit rikligt prisbelönad och som uppskattas av såväl läsare som annonsörer – enligt Sifo/Orvestos undersökningar är Offside den tidskrift som svenska läsare ägnar allra mest lästid åt.

I mars 2009 startades så även magasinet Filter av bland annat Tobias Regnell. Filter är en bred tidskrift (även det en genre som anses omöjlig av branschen) om Sverige just nu – och har även den snabbt funnit läsare och väckt stor uppmärksamhet.

– Jag brinner för den goda berättelsen och tror stenhårt på att det är det bästa sättet att nå både hjärna och hjärta hos läsaren. Oftast pratar jag för journalister, men det finns många yrkesgrupper som har behov av att formulera och förmedla berättelser på ett levande sätt, säger Tobias.

OM OFFSIDE
»Tidningen som när man tror att den inte kan bli bättre höjer ribban ytterligare ett snäpp.«
Göteborgs-Posten

»Som sagt: Era liv är fattigare utan Offside.«
Mats Olsson i Expressen

»Offside tar fotbollen och sina läsare på allvar, utan att det någonsin blir tråkigt. Det gillar jag, och det tror jag att andra fotbollsintresserade också gör.«
Sven-Göran »Svennis« Eriksson

»Segertåget fortsätter. Receptet är enkelt: Nischning, sakkunskap och kvalitet. Eller … det är nog inte så enkelt, när allt kommer omkring.«
Sydsvenskan

OM FILTER
»Kvalitet och inget annat.«
Dagens Nyheter

»Stora storys och bra berättat.«
Expressen

»När andra magasin lägger ned eller blir allt andefattigare är det skönt att någon redaktion satsar på läsning i stället för blädder.«
Svenska Dagbladet

Tobias föreläser och coachar
Tobias har föreläst och textcoachat i Sverige, Norge och Finland, hos bland annat Svenska Dagbladet, fackförbundspressen, föreningen Grävande Journalister, Journalisthögskolan och en lång rad andra journalist- och skrivutbildningar.

Tillsammans med Kennet Andersson – en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna och hjälte från VM 1994 – föreläser han också om Fotboll och media – på var sin sida mikrofonen.

Färdigheter

Upplagt på

14 mars, 2015

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng