fbpx

Tobias Matteusson och Tomas Ivner Oldin

Tobias Matteusson och Tomas Ivner Oldin

– Tillbaka till livet. Det här är vår historia. Den har en dramatisk början och den slutar lyckligt. Däremellan är det en lång resa genom vården i Norge och Sverige. Det är en berättelse som förtjänar att berättas och ett sätt för oss att på något sätt betala tillbaka, säger Tobias och Tomas.

 

 

Tobias Matteusson, Tomas Ivner Oldin och Lars Hansing från Lidköping njuter under några dagar av skidåkning i den norska fjällvärlden. De är vältränade och alla med god fjällvana. Ytterst små marginaler och ren otur gör att både Tobias och Tomas störtar 30 meter ner för en lodrät fjällsida. Lars klarar sig med en hårsmån från att även han dras med i fallet.

En kamp på liv och död börjar
Föreläsningen med Tobias och Tomas tar avstamp i och runt själva olyckan, men det är bara en ögonöppnare och ett intro. Fokus ligger på vår upplevelse av vården och våra tankar om hur den kan förbättras och bli lite mänskligare och effektivare på samma gång. Detta ligger helt i linje med PCA (personcentrerat arbetssätt).
De har båda lång erfarenhet av utvecklingsfrågor; Tobias från sitt arbete inom verksamhetsutveckling och Tomas inom produktutveckling, vilket återspeglas i våra reflektioner.

Utöver dokumentärerna finns flera korta filmer som till exempel kan användas som diskussionsunderlag på enheten och/eller i teamet. Inkluderat finns även ett frågebatteri, vilket SKaS (Skaraborgs sjukhus) delar utan kostnad.

Viktigt att poängtera är att de inte kommer med alla svar.

– Vi belyser frågorna från ett patientperspektiv, men det är tillsammans med deltagarna, genom diskussion och dialog som vi kan nå förbättring och utveckling, säger Tobias och Tomas som är redo att komma till er och föreläsa.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng