fbpx

Therese Albrechtson

, ,

Therese nya föreläsning # Stress och psykisk (o)hälsa – vägen till bättre mående är en föreläsning som är blandat med humor och allvar, lättsamma och roliga storys i kombination med konkreta verktyg och inte minst hur du går från ord till handling för ett mer välmående liv. En föreläsning full av inspiration som du inte får missa.

Under sina föreläsningar inspirerar Therese åhörarna till en positiv inställning till livet, att tro på sig själv, att ideligen se möjligheter istället för hinder samt att hitta det man brinner för. Föreläsningarna är fulla av energi, glädje och  konkreta exempel som Therese varit med om i sitt liv och sin relativt korta entreprenörsresa.

Therese nya föreläsning
# Stress och psykisk (o)hälsa – vägen till bättre mående
Vi är Europas mest stressade folk, ett av världens mest stillasittande, digitaliserade och ensammaste folk. Det är bara några parametrar som bidrar till att stressrelaterade besvär, den psykiska ohälsan och sjukskrivningar ökar lavinartat. Dessutom ska vi försöka leva upp till den perfekta drömvärld som alla visar upp i sociala medier. Therese hjälper oss att fokusera på verktygen till ett aktivt och tränat självledarskap, där vi tränar vår inre motivation även när livet inte är på topp. En föreläsning som är blandat med humor och allvar, lättsamma och roliga storys i kombination med konkreta verktyg och inte minst hur du går från ord till handling för ett mer välmående liv. En föreläsning full av inspiration som du inte får missa.

Föreläsningen baseras på Therese kommande bok FUCK PSYKISK OHÄLSA – VÄGEN TILL BÄTTRE MÅENDE.

 • VILKA VEKTYG KRÄVS FÖR ATT MÅ BRA?
 • STRESSHANTERING
 • VARFÖR MÅR MÅNGA DÅLIGT NÄR VI HAR DET SÅ BRA?
 • HUR FUNGERAR VÅR HJÄRNA?
 • ÄVEN OM VI VET VAD SOM KRÄVS FÖR ATT MÅ BÄTTRE – VARFÖR GÖR VI INTE DE NÖDVÄNDIGA FÖRBÄTTRINGARNA? OCH HUR GÅR VI FRÅN VÅRA TANKAR, KÄNSLOR TILL KONKRET HANDLING.
 • HUR SKAPAR VI HÅLLBAR FÖRBÄTTRING PÅ RIKTIGT?
 • VANOR OCH BETEENDEN -DET ÄR DE SMÅ FÖRÄNDRINGARNA SOM GÖR DEN STORA SKILLNADEN!
 • BYGG UPP DE INRE PSYKISKA MUSKLERNA
 • POSITIV PSYKOLOGI
 • SJÄLVLEDARSKAP- BYGG UPP DIN INRE MOTIVATION
 • VÄNDA MOTGÅNG TILL MEDGÅNG
 • MOD
 • KONKRETA VERKTYG BLANDAT MED ENERGI & INSPIRATION!

Ett tränat självledarskap och en inre trygghet är viktiga nycklar i en tid med långvarig stress, ständig förändring, oro och osäkerhet. Therese hjälper oss att fokusera på verktygen till ett aktivt och tränat självledarskap, där vi tränar vår inre motivation även när livet inte är på topp. Det blir massor av energi och pepp i kombination med konkreta verktyg som åhörarna kan bära med sig i vardagen för att motivera sig själva och stå starkt rustade i livets berg och dalbana.

Ytterligare föreläsning
Dålig mamma eller superkvinna?
Under sin föreläsning tar Therese bl.a. upp följande;

 • Föräldraskap är en karriärbroms för kvinnor.
 • Skam, skuld och otillräcklighet – vad gör du med dessa tankar?
 • Är du mamma och samtidigt vill jobba? Så blir du INTE utbränd!
 • Jämställdhet är en nyckeln till att bota kvinnors psykiska ohälsa.
 • Dålig mamma är känslan – superkvinna är sanningen!
 • Det går INTE att få ihop allt!
 • Karriär och föräldraskap och ett perfekt yttre.

– När jag själv fick barn blev det uppenbart för mig hur olika män och kvinnors spelplaner fortfarande är i Sverige, säger Therese.

Hon har ställt sig själv och andra kvinnor frågan om det går att kombinera föräldraskap med karriär och ett “perfekt yttre”.
Therese bok ”Dålig mamma…eller superkvinna?” är klar efter ca 1,5 års studier av forskningsrapporter, litteratur och framförallt massor av djupintervjuer med kvinnor som försöker kombinera barn och karriär.

Therese har intervjuat allt ifrån Sveriges maktelit till framgångsrika entreprenörer, näringslivsfolk, politiker, sportstjärnor till nöjesprofiler. Som grund har hon sin egen erfarenhet av hur det är att vara mamma och karriärkvinna i ett av världens mest jämställda länder.
Hon har intervjuat bl.a. Camilla Läckberg, Ebba Busch Thor, Jessica Almnäs, Annie Lööf, Elaine Eksvärd, Anna Kindberg Batra och Hedvig Lindahl.

Förutom sina föreläsningar i ämnet, deltar Therese gärna i paneldebatter, samtal och leder workshops.

Om Therese sätt att föreläsa
Under sina föreläsningar inspirerar Therese åhörarna till en positiv inställning till livet, att tro på sig själv, att ideligen se möjligheter istället för hinder samt att hitta det man brinner för. Föreläsningarna är fulla av energi, glädje och  konkreta exempel som Therese varit med om i sitt liv och sin relativt korta entreprenörsresa.

Therese föreläser och pratar mycket om att se möjligheter och att våga. Hon betonar att det är av stor vikt att skapa mod hos medarbetarna i organisation, oavsett hur stor den är.

Therese har snart föreläst 1 000 föreläsningar sedan sin första föreläsning för drygt tolv år sedan. Hon har föreläst i 12 länder för så väl stora som små företag, organisationer, skolor och kommuner.

Therese får åhörarna att känna en kick när de går hem därifrån. Föreläsningen anpassas beroende på målgrupp. Therese delar med sig på ett humoristiskt sätt sina misstag, ledord samt milstolpe som har varit bidragande till hennes utveckling.
Mycket energi, entusiastisk, humoristisk, rolig, tänkvärd är några ord som ofta förknippas med hennes föreläsningar.

Livet har varit en berg- och dalbana blandat med med-  och motgångar. Olyckan som hon drabbades av tog lång tid att komma tillbaka ifrån. Det gjorde att både bolagen samt hon själv rasade men med kämparglöd och rätt inställning var hon efter ett tag på benen igen.
Tack vare rätt tankesätt kom hon tillbaka snabbare än beräknat. Det var en enorm erfarenhet som idag gjort henne starkare.
Oavsett var eller vad man befinner sig i livet gäller det att man ifrån sina egna förutsättningar ser möjligheterna och fokuserar på det som man är bra på utifrån den plattform man står på.

Ytterligare teman föreläser om;
Våga vinna
Våga lyckas
Se möjligheter istället för hinder!
Utgå från dina förutsättningar…OCH lyckas!
Företagare- kvinna- ung – hur går det ihop?
Tänk om jag lyckas
Begränsningarna till framgång sitter i huvudet
Våga gå din egen väg
Gör din grej – gör det du brinner för

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng