fbpx

Lou Rossling

Lou Rossling

– en av Sveriges bästa föreläsare, inspiratör & pedagog –

Lou Rossling inspirerar oss att ta tag i våra liv, att se glädjen och möjligheterna hos var och en.

2015 utsågs Lou som en av föreläsarna på SAJ:s tio-i-topplista genom tiderna tillsammans med bland annat Hans Rosling, Ernst-Hugo Järegård, Fredrik Härén och Göran Kropp.

Med sitt starka engagemang inom barn- och ungdomsverksamheten berättar hon om episoder ur sitt liv, där öppenhet och positivism varit avgörande när rädsla och kontroll velat ta överhand.

– Vi har alla varit barn och vad har vi fått med oss i livet? Hur bemöter vi våra medmänniskor, undrar Lou?

Lou är i grunden pedagog, i dag är hon en älskad föreläsare och inspiratör i arbetslivet. Hon får oss att både skratta och gråta, när hon på sitt engagerade sätt talar om hur avgörande skeenden i barndomen kan påverka våra liv som vuxna.

Låt hjärtat va’ med!
Vi vill väl alla gå till våra arbeten med ett positivt sinne? Lou anser att vi behöver tända den emotionella intelligensen på våra arbetsplatser. Hon berättar utifrån sina egna erfarenheter hur väsentligt det är att lusten finns där eftersom den är källan till genuin inlärning och utveckling, hjärna och hjärta måste helt enkelt samarbeta.
Vi får råd hur vi alla kan hjälpa till att åstadkomma detta. Lou vill att vi tar tag i våra liv och ser glädje och möjligheter hos var och en.

Lou har få OH-bilder med sig. Den ena är ett foto på ett barnansikte som lyser av glädje och tillit till livet. I den andra har hon ritat in en spiral med olika mentala stadier: Det högsta där vi alla kan ha tillgång till det mest positiva och konstruktiva förhållningssättet till oss själva och våra medmänniskor.
Det lägsta, där vi fastnat i fientlighet, det stadium där alla krig börjar. Och så stegen mellan dessa ytterligheter.

Mycket personligt berättar Lou om en tid då hon själv hamnat riktigt “under ribban”. En tid då hon inte längre ville leva, då hon hade så ont i själen att hon en dag fann sig på en avdelning på sjukhuset där hon aldrig kunnat tro sig bli intagen. Med hjälp av yrkesfolk och vänner kom hon tillbaka.

Sveriges bästa föreläsare – Lou är redo att inspirera och motivera dig och dina kollegor!

Föreläsningar och ämnen

– Lust och motivation på jobbet
– Möt människor som dom är, inte som dom borde vara
– Livet är en lektion i kärlek
– Befinn dig i nuet
– När hjärta och hjärna samarbetar (förnuft och känsla)
– Lust och Insikt

– Enda sättet för oss att verkligen lära oss och hålla oss friska och nyfikna livet ut är att återupptäcka lusten, säger Lou. Det är inte utvecklande att bara umgås med människor i våra “komfortabla zoner”, människor som tycker likadant som vi. Då tillhör vi automatiskt den grupp som “har rätt” och fördömer dem som “har fel”. Då är vi inte sanna, generösa, omtänksamma, kärleksfulla, glada och positiva gentemot andra människor, säger Lou.

Mobbing på arbetsplatsen
Lou berättar att 300 kvinnor tar livet av sig varje år på grund av mobbing på arbetsplatsen.

– Vad är det vi gör med våra medmännniskor? Är det så sk. civiliserade människor handlar mot varandra? Eller skulle vi må bättre av att förlåta oss själva och varandra för våra brister, undrar Lou?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng