fbpx

Steffo Törnquist

, ,

– Att vara moderator och föredragshållare är ingalunda något extraknäck, det är ett yrke, ett lika krävande och konkurrensutsatt och inspirerande yrke som TV-arbetet.

Så säger Steffo Törnquist om att leda möten och att hålla föredrag!

– Mitt yrkesliv består till en rejäl del av just detta; att hålla föredrag, att agera moderator. Att moderera en temadag, en mässa, en kick off, en årsstämma eller vad det nu kan vara påminner om att leda en direktsändning i TV, säger Steffo som även håller föredrag och kåserar.

Vad krävs av en moderator?
– Det kräver simultankapacitet, driv, gott humör, en vilja att lyfta fram gästerna. En av fördelarna med moderatorjobbet är att man tvingas sätta sig in i verksamheter på djupet. Det är praktiskt taget omöjligt att få stryk i Trivial Persuit om man är både journalist och moderator, säger Steffo som har en bred erfarenhet när det gäller att agera moderator och debatt- och samtalsledare.

Värdet av ett rikt språk
Han säger att han inte har kläckt särskilt mycket klokt genom åren, men den här formuleringen är han stolt över:

”Kan man inte uttrycka det man menar, tvingas man mena det man kan uttrycka”.

Alltså:
”- Med fattigt språk blir tanken fattig, i varje fall riskerar tanken att uppfattas som fattig. Redan i småskolan insåg jag värdet av ett rikt språk, och redan då blev jag en skrivande person.
Mina böcker har hittills mest varit journalistik i bokform. Den senaste ”Under hatten på Steffo” var däremot mer självbiografisk, anekdotisk, skvallrig.
Men snart kommer det romaner.
Min plan för slutet av yrkeslivet är att bära halmhatt och för stor tröja, att med pipa i mungipan sitta på en altan och skriva roliga berättelser i ganska långsam takt.

Så kommer det att bli”.

BOKA STEFFO!
Varför inte boka Steffo som moderator eller som föredragshållare vid nästa möte?

Kontakta Stefan på SAJ för information om möjligheterna!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng