fbpx

Stefan Lövis Johansson

,

– designer, racinglegend & föreläsare –

– Mina tre ledord är – integritet, passion och fokus, säger Stefan ”Lövis” Johansson, som i över tre decennier har varit en av de mest framgångsrika förarna i världen inom motorsport och som nu finns tillgänglig via SAJ.

Stefan jobbar idag som föreläsare på ett antal racing och lokala evenemang runt om i världen. Kundlistan innehåller bland annat Ferrari, McLaren, Audi, UBS Bank, UPS Shipping, Nissan GT Academy med flera.

Målare och designer

Stefan_portratt_mellan

Han är något av en renässansmänniska med stort intresse både inom konst och design. Han är en etablerad målare med flera utställningar. Inom design har han skapat alla klockor till sitt eget varumärke – Stefan Johansson Växjö. Klockorna kommer inom kort att följas av andra lika exklusiva produkter såsom mobiltelefoner, optik, väskor och andra tillbehör.

Gedigen erfarenhet av racing på olika plan

Han har varit i toppen i Formel 1, IndyCar och Endurance Racing, med vinster både på Sebring 12 timmars, två gånger (Porsche, Ferrari) och Le Mans 24-timmars (Porsche) samt klass vinst ytterligare två gånger.

Under sin karriär har Stefan kört för några av de mest prestigefyllda stallen och bil fabrikanterna i världen, inklusive; Ferrari, McLaren, Porsche, Mercedes, Toyota, Nissan, Mazda, Audi och Acura. Han är fortfarande mycket aktiv med sin tävlingskarriär och tävlar för närvarande i Le Mans prototyp kategorin både i USA och internationellt i WEC (World Endurance Championship).

Stefan har också jobbat som konsult på ett antal designprojekt med nya racingbanor runt världen. Han driver sitt eget management företag, Racing Management, som inkluderar den nuvarande Indianapolis 500 och 2003, 2008 och 2013 Indycar Champion och Indianapolis 500 vinnaren Scott Dixon, och den mycket lovande Svenska föraren Felix Rosenqvist.

Stefan är också Sporting Director för Ferrari Nordamerikas GT Racing program. Stefan har vid flera tillfällen agerat som expertkommentator vid olika TV- sändningar runt världen. Numera är han också anställd som rådgivare och konsult till olika raceteam och banor runt världen, inklusive några av dom största inom Formel 1-branschen.

Stefan Johansson Ferrari F1 Detroit GP 1985 (2)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng