fbpx

Stefan Einhorn

,

– professor, överläkare, författare och föreläsare –

Stefan Einhorn har gjort stor succé som författare och han är dessutom en populär föreläsare.

Stefan är professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Radiumhemmet. Han medverkar regelbundet i radio och TV och var Sommarpratare 2002. Han är en ofta anlitad föreläsare inom områdena etik, konsten att vara snäll, ledarskap, medicinsk etik samt visdom.

Han är föreläsare, en av de allra bästa och 1999 blev han utsedd till bästa lärare vid Karolinska Institutet.

Konsten att vara snäll och Vägar till visdom är som också två av hans föreläsningsrubriker, två föreläsningar som är mycket efterfrågade.

Stefan är starkt engagerad i arbetslivets frågor om etik och värderingar.
– Ta ansvar, var generös och måna om Dina arbetskamrater, manar han. Det vinner vi alla på.

Stefan om snällhet
Stefan föreläser bland annat om Konsten att vara snäll, som är titeln på en av hans populära böcker. Begreppet ”snäll” kopplas ofta till egenskaper som dumhet, naivitet och undergivenhet. Stefan  lägger en helt annan innebörd i ordet:

– För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta. Den snälla människan är minst av allt dum, tvärtom mycket klok eftersom hon har förstått att det vi gör för andra gör vi också för oss själva. Snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld – och oss själva.

Populär författare
Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker om medicin och en religionsfilosofisk bok – En dold Gud.
2003 gjorde han även skönlitterär debut med boken Den sjunde dagen.
Konsten att vara snäll (2005), Medmänniskor (2007) och Vägen till visdom (2009).

Stefan är en av Sveriges bästa föreläsare och han är ofta anlitad föreläsare inom områdena etik på arbetet, ledarskap, religion och medicinsk etik.

Den goda arbetsplatsen
– Hur skapar vi framgång för oss själva och för vår arbetsplats? Att vara generös och behandla människor väl är en väg till framgång, säger Stefan Einhorn som menar att om vi lär oss att se vår medmänniska så växer vi båda.

Etik i vardagen och på arbetsplatsen
Stefan talar om vardagsetiken i arbetslivet, om alla de små dilemman vi ständigt hamnar i. I föreläsningarna får deltagarna tips om hur man kan förhålla sig till sina arbetskamrater och även själva ta ställning till olika besvärliga arbetssituationer. En föreläsare utöver det vanliga, som berör!

Skapar en bättre anda
Stefan är en efterfrågad föreläsare inom ämnen som rör människan och människosyn. Den gängse uppfattningen under 90-talet var att en bra arbetsplats utmärks av flexibilitet, kreativitet och förändringsvilja. Idag är det alltmer uppenbart att även egenskaper som trygghet, etik och generositet utgör grunden för en välfungerande arbetsmiljö.

Framgångsrika arbetsplatser kommer alltmer att bygga på värderingar som ger människor en känsla av sammanhang och mening.
Stefan är bland annat en utmärkt föreläsare för organisationer som önskar utveckla sina kunskaper om mänskliga relationer. Hans slutsats är att det sätt på vilket vi behandlar och stöttar våra medarbetare och andra medmänniskor i slutändan kommer att avgöra hur framgångsrika vi blir och hur väl en arbetsgrupp lyckas och han diskuterar även vad verklig framgång innebär.

Stefans olika föreläsningsrubiker

– Hur blir man en god medmänniska
– Konsten att vara snäll
– Den goda arbetsplatsen
– Etiskt ledarskap
– Vägen till framgång
– Vardagslivets etik
– Medicinsk etik
– Livets mening

Färdigheter

, , ,

Upplagt på

14 mars, 2015

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng