fbpx

Sara Svelander

, ,

Har du varit stressad under de senaste dagarna? Den senaste månaden? Det senaste året? Eller kanske under hela livet? Den frågan ställer Sara Svelander, som är föreläsare och expert på att minska stressen.

 

Saras föreläsning
NYCKELN TILL DIN LIVSGLÄDJE – minskad stress och ökade resultat på arbetsplatsen.

Vi spenderar den mesta tiden av våra liv på arbetet. Den främsta anledningen till sjukskrivningar idag är utbrändhet, som ett resultat av stress och de skador stressen skapar på vår fysiska kropp. På grund av hur vi lever idag har vi tappat och glömt bort hur vi ska andas. 

Det är något som många inte ens reflekterar över idag, då det sker automatiskt. Föreläsningen handlar om andetagens kraft, vad stress är och vad som sker i kroppen vid stress. Sara delar med sig av konkreta verktyg för hur man kan hantera situationer i vardagen och tankar som påverkar oss. 

– Jag pratar om hur andetaget påverkar det autonoma nervsystemet som styr vår kropp, det parasympatiska och sympatiska nervsystemet. Hur du med hjälp av din andning kan få information och kontroll över ditt nervsystem.

Genom mer kunskap kring vår andning kan vi bland annat undvika problem med sömn, stress, smärta, skador, ångest, oro, och därmed kunna må mycket bättre för att kunna hantera vardagen och arbetslivet. Därmed skapas stora förändringar och en möjlighet att prestera bättre. Andetaget kan dessutom frigöra känslor som tynger ner och håller oss tillbaka. 

– Jag har kunnat ta fram enkla strategier och verktyg efter erfarenheter och utbildningar för att sprida denna viktiga kunskap och därmed också öka energin på arbetsplatser och bidra till förbättrad prestation inom idrott och vardagslivet, säger Sara.

För att kunna bryta beteenden och vanor, för att istället skapa trygghet och enklare kunna leva i den stressiga värld vi lever i idag, därmed känna mer lust och glädje i livet.

Tidsåtgång: 60 minuters föreläsning

Tidsbesparing: inga sjukskrivningar, frånvaro, inställda möten, misslyckade affärer och presentationer, trötthet och onödiga konflikter.

Språk: Svenska och engelska

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng