fbpx

Robin Trygg

,

– Bland det roligaste jag vet att är möta nya människor och inspirera andra genom mina äventyr. Att få dela med mig av mina verktyg och på så sätt hjälpa andra att nå sina mål och lyckas är otroligt givande, säger Robin på frågan om vad han tycker om att föreläsa.

– Samtidigt hoppas jag genom mina föreläsningar kunna bidra till en ökad förståelse för arbeten i katastrofområden och att ständigt vara ödmjuk inför livet, säger Robin som idag en av Sveriges mest meriterade äventyrare med en gedigen meritlista över lyckade bestigningar på de flesta kontinenter världen över.

Våren 2017 blev han vald till ”Årets manliga äventyrare” i Sverige och kort där efter färdigställdes långfilmen ”Bortom Tingri”. Filmen berättar om Robins bedrifter och distribueras av SFHans föreläsningar har snabbt blivit populära mycket tack vare att de på ett personligt och ärligt sätt berättar om de utmaningar han ställts inför då han bestigit världens högsta berg.

Vare sig det gäller bergsklättring, karriären eller den personliga utvecklingen är verktygen för att lyckas med de mål du sätter upp väldigt lika varandra och vikten av att vara motiverad är av yttersta vikt. Robin har tidigare föreläst för allt från börsnoterade bolag så som Swedbank och Soltech, till event, föreningar och mindre grupper. Såsom TV4, Expressen, Polismyndigheten, Outdoormässan etc.

 Hängiven klättrare med stort hjärta
Förutom sina föreläsningar är Robin aktiv höghöjdsalpinist. Vid den ringa åldern av 23 år lyckades han bli den yngste svensk någonsin att nå toppen av Mount Everest och har sedan dess fortsatt med att klättra några av de högsta bergen världen över. Dessutom arbetar Robin som guide där han tar med sig vanliga människor till ovanliga platser så som Mount Everest basläger, Kilimanjaro och Elbrus. Han har med andra ord ett brinnande intresse för klättring men viger även en stor del av sin tid åt välgörenhetsarbete. 

Jordbävningskatastrofen stoppade expedition
Under våren 2015 hade han satt som mål att försöka bli först i Sverige med att bestiga två av världens högsta berg, Mount Everest samt världens sjätte högsta berg Cho Oyu. Halvvägs uppe på Cho Oyu råkar Robin ut för en jordbävning så kraftig att expeditionen till slut tvingas avbryta. Totalt sett omkommer nästan 9000 personer i Nepal och Robin beslutar sig för att stanna kvar och hjälpa till på plats.

Din känsla att befinna dig mitt i katastrofområdet?

– Hjälplöshet. Jag kände mig otroligt liten och hjälplös när vi tog oss ned från berget och hamnade mitt i katastrofen. De människor som förtjänade det minst drabbades som mest och det fanns ingenting vi kunde göra för att förhindra det. Jag har ingen tidigare utbildning i krishantering eller hur man ska agera i en sådan situation. Vi försökte hela tiden bara göra vårt bästa, säger Robin

För dessa insatser blev han senare nominerad till ”Årets friluftspersonlighet” i Sverige.

Motiveringen löd enligt nedan;
”Jordbävningen i Nepal den 25 april i år skördade tusentals dödsoffer. På Mount Everest dog ett flertal klättrare när laviner utlöstes men en av de som klarade sig med livet i behåll var äventyraren Robin Trygg, Sveriges yngste bestigare av Mount Everest. Istället för att bege sig hem till säkerhet i Sverige valde Robin att stanna kvar och hjälpa till på plats. Han fick friluftsföretag att skicka allt från sovsäckar och kläder till behövande i det drabbade området och bidrog själv i hjälparbetet”.

”Vi är imponerade av Robins mod att som yngsta Svensk någonsin bestiga Mount Everest, men än mer av hans hjärta att hjälpa andra när det behövs som mest. ”

Robins föreläsning
Vare sig det gäller bergsklättring, karriären, den personliga utvecklingen eller företagsvärlden så är verktygen för att lyckas med de mål du sätter upp desamma. Med den här föreläsningen får du genom Robins historier de verktyg du behöver för att lyckas ta dig till ditt eget Mount Everest. För att nå ditt mål måste du vara motiverad och med den här föreläsningen upptäcker du snart att ingenting är omöjligt.

Robin har hållit föreläsningar för TV4, Expressen, Tele2, Älvsjömässan, Addnature, Banproduktion, Polismyndigheten m. fl.

Sagt om Robin som föreläsare;
Utan tvekan en av de bästa föreläsningarna vi haft.
Tele2

Grym föreläsning. Inte ett öga torrt och inspirerad till tusen.
Polismyndigheten

Bokning
Robin bokas enklast via SAJ, kontakta oss så berättar vi mer om Robins föreläsningar och vad det finns för möjligheter.

 Foto: Robban Gustafsson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng