fbpx

Richard Schmidt

,

Richard Schmidt gillar perspektiv och då är det bra att vara 193 cm lång. Genom sitt stora intresse för näringslivets utmaningar får han perspektiv genom sitt stora kontaktnät av företagsledare och chefer i nationella och internationella bolag. 

Richard är civilekonom med drygt 18 års erfarenhet av ledarutveckling och affärsmannaskap med huvudinrikning organisationers lärande & utveckling. Han har arbetat i en rad nationella som internationella projekt i sin roll som managementkonsult och programansvarig.
Hans erfarenhet sträcker sig från olika roller inom HR och Talent Management i organisationer som McDonald’s (Competence Development Manager) och Electrolux (ansvarig för Group Leadership Development).

Innan sin anställning vid Electrolux var Richard Business Director vid Handelshögskolan i Stockholm IFL/Executive Education, ansvarig för Management & Leadership och medlem av IFL´s ledningsgrupp. Under sina sju år på IFL ansvarade han för relationen med ett antal Svenska och Europeiska organisationer samt utveckling och design av utvecklingsinitiativ för ledare, specialister och andra nyckelpersoner.

Sedan år 2009 samarbetar Richard med Duke Corporate Education med huvudinriktningen Business Development för den Skandinaviska marknaden. Duke CE är en ledande global aktör inom Learning & Development med stor fokus på att nå specifika resultat genom skräddarsydda program.

Hans erfarenhet spänner över branscherna; Bank & finans, IT, tillverkande industri, detaljhandel och telecom. Han har ansvarat för och genomfört utvecklingsinsatser för bl.a. KPMG, Pirelli, AP Møller, Swedbank, SAS, TeliaSonera, Logica och Nordic Sugar.

Richards bas är Stockholm men han känner sig lika hemma i Norrland och norra Italien. Mat och dryck i sällskap med familj och vänner betyder mycket liksom naturupplevelser genom fjällvandring, kajakturer och långfärdsskridsko.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng