fbpx

Rebecca Jansson

,

En närvarande, livgivande och relevant föreläsning om psykisk ohälsa. Trots flera försök till behandling och hjälp höll Rebecca Jansson på att tyna bort. Till slut ville inte Rebecca leva längre.

 

Under sin föreläsning – Ätstörningen blev min bästa vän och största fiende – berättar Rebecca om hur hon som åttaåring hade ett komplicerat förhållningssätt till sig själv och mat. Hur prestation, perfektion och ett enormt kontrollbehov alltid drivit henne hårt, så hårt att hon som 22 åring drabbades av utmattningssyndrom. En utmattning som ledde till svår depression och anorexi. Rebecca berättar om tiden när hon isolerade sig från omgivningen, om sjukhusvistelser och om tiden på behandlingshem för anorexin.

Rebecca belyser vikten av att skilja på person och prestation, hon delger hur det var för henne att vara fånge i sin egen kropp och styrd av anorexi till livet idag. Detta med en enorm vilja att bidra med kunskap och en ökad förståelse för psykisk ohälsa. Stundtals blir det berörande och smärtsamt i kombination med kämpaglöd, viljestyrka och målmedvetenhet.

– Det finns bara en väg, den går genom ångest och elände men kommer ut i ett liv…där och då trodde jag inte på orden – idag vet jag att orden var sanna, säger Rebecca.

Vill berätta sin historia, som kan rädda liv
Rebecca har medverkar i podcasts, reportage och annan media med en vilja att sprida livsviktig kunskap, kunskap som kan rädda liv.

Om Rebecca
Rebecca är 29 år, född och uppväxt på västkusten, i Falkenberg. Rebecca brinner för att dela med sig av sin verklighet. Hur de mörkaste av dagar bidragit till de ljusaste.

– Hade jag haft den kunskap jag har idag kanske det aldrig blivit som det blev. Aldrig mer vill jag att livet enbart ska handla om att överleva, livet är här och nu och det ska levas. Kan jag genom min realitet bidra till att hjälpa en endaste person så har jag tjänat mycket, jag tror på en värld där vi tjänar våra medmänniskor. 

Sagt om Rebeccas föreläsning;

” TACK för att du så öppen hjärtligt och på ett fullständigt magnifikt sätt berättade. Det var som att luften stod stilla i salen och att folk först andades när du avslutade. Vilken person du är. Det var en briljant timme.”

”Så fin föreläsning Rebecca! Du trollband hela rummet med din historia! Du berättade med en dynamik som fick oss att hålla andan! Du berörde oss ända in i själen fina Rebecca! Fantastiskt och så viktigt att du delar med dig till oss. Tack! ”

” Ditt lugna sätt att dela med dig av din historia. Helt naket utan krusiduller är det som gör att man blir berörd. Som vårdpersonal är det väldigt viktigt att bli påmind om människan bakom patienten. Tack för att du delar med dig.”