fbpx

Per Grankvist

, ,

Per Grankvist är författare till flera uppmärksammade böcker, hyllad föreläsare och en omtyckt journalist som är känd från bland annat Sydsvenskan och SVT. Med fakta som bas och humor som verktyg föreläser om några av de frågor som präglar samtiden.
Det gör att publiken får nya insikter som stannar kvar långt efter att Per gått av scenen.

Det som framför allt skiljer Per från många andra talare är hans förmåga att dela med sig av kunskap och ny forskning på ett roligt sätt, fullt med konkreta exempel och begåvade analyser.
Han har under de senaste åren utvecklats till en av de mest uppskattade talarna i Sverige och får toppbetyg av såväl publik som uppdragsgivare. Efter nästan tio år som professionell inspiratör har han aldrig varit bättre än nu.

Två år i rad har han utsetts till en av näringslivets främsta superkommunikatörer av Veckans Affärer, för sitt sätt att förmedla budskap som gör skillnad på riktigt.
Som föreläsare rör han sig snabbt mellan allvar och humor på ett sätt som både imponerar och gör det lätt för publiken att ta till sig det viktiga budskapet, oavsett vad han talarom.

Pers aktuella föreläsningar

Hitta ditt engagemang
– i livet och på jobbet
En stor orsak till stress och oengagemang i livet och på jobbet kan vara att man varken känner att man har kontroll över sin situation eller att man kan göra något åt det. Forskningen visar att om vi hittar vad vi brinner för kan vi undvika att bränna ut oss eftersom det gör vardagen blir mer meningsfull.

Ett lättare sätt att rädda världen
– en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne
Klimatkris och konsumtionshets, bristande mångfald och integrationsproblem är bara några hållbarhetsfrågor som organisationer förväntas jobba med för att ta samhällsansvar idag. Problemet är bara att ”hållbarhet” är världens kanske tråkigaste och mest komplexa ämne att prata om. Lösningen är att hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på det.

Sticka hål på filterbubblan
– är det ens möjligt?
I våra sociala flöden ser vi mer och mer av det vi gillar, och allt mindre av det vi inte gillar. När algoritmerna förenklar våra liv skapar de samtidigt täta bubblor som det är svårt att sticka hål på och ger oss en felaktig världsbild. Genom att förstå hur filterbubblorna påverkar samhället kan du återta makten över hur du förstår världen.

Om Per
Per är skribent, författare och föreläsare som intresserat sig för några av tidens stora frågor; hållbarhet, etik, politiskt engagemang och filterbubblor. Till vardags är Per är fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och medverkar regelbundet i Nyhetspanelen i SVT Gomorron Sverige för att kommentera veckans händelser. Han är programledare för Hur tänkte du nu? – en podd om etik och moral i näringslivet.
Per är även redaktör för analysbrevet CSR i Praktiken, som han grundade 2006, och som belyser hur företag tjänar pengar på hållbarhet. Analysbrevet når över 20 000 personer som arbetar med hållbarhetsfrågor i Sverige.
Som föreläsare har Per blivit känd för sitt sätt att utgå från ny forskning och använda konst, kultur och historia för att addera oanade perspektiv på aktuella ämnen på ett underhållande sätt. Både 2015 och 2016 blev han utsedd till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer för sin förmåga att förmedla komplicerade saker på ett begripligt sätt.

Sagt om Per;
”Per Grankvist är som en ny Fredrik Lindström: kunnig, rolig och engagerande.”
”Han talar med elegans, kraft och humor om att engagemang kräver arbete men ger tusenfalt åter.”
”Vi har fått massor av positiv respons från publiken och är supernöjda med Pers insats!”

Boka en föreläsning med Per Grankvist!

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng