fbpx

Pär Nuder

Pär Nuder

– rådgivare, styrelseproffs och föreläsare –

Pär Nuder är idag verksam i näringslivet som styrelseproffs, rådgivare och som föreläsare. Han är bland annat ordförande i Tredje AP-fonden, styrelseledamot i Fabege och Skistar. 

Han har även flera internationella uppdrag, däribland är han Senior Director hos den f.d. US Secretary of State Madeline Albrights strategiföretag Albright Stonebridge Group.

Föreläser om vår tids utmaningar
Pär föreläser och talar om vår tids stora utmaningar och vad som väntar runt hörnet.

Pär har i över två decennier befunnit sig i politikens absoluta centrum. Han har varit med om att hantera stora katastrofer och små kriser. 3 oktober föreläser han i Falköping och berättar om sina erfarenheter och vår tids ekonomiska utmaningar.

Som finansminister hade Pär ansvaret för en statsbudget på närmare tusen miljarder kronor. 1997 utnämnde regeringen honom till statsministerns statssekreterare – spindeln i nätet i regeringskansliet med över fyratusen anställda. Han hade under drygt fem år det yttersta tjänstemannaansvaret för att regeringsarbetet fungerade. Som statssekreterare och sedermera som samordningsminister byggde han upp ett omfattande internationellt kontaktnät.

Sedan valet 2006 har Pär föreläst runt om i världen. Han var under våren 2007 gästföreläsare på Harvard universitet i Boston, USA. Redan 2007 varnade han för att finanskrisen skulle slå även mot Sverige.

I sin bok “Stolt men inte nöjd” berättar han med egna ord om livet i politiken och vad som format honom som människa och politiker. Det är en berättelse om politikens vardag och villkor, om makt och människor, om sanningar och svek.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng