fbpx

Pamela Andersson

Pamela Andersson

– chefredaktör, tv-profil och cancersjuk –

Pamela är aktuell med sin bok och föreläsning Jag ska inte dö idag (Bonniers), där hon skriver och berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan beskedet kom.

Föreläsningen Jag ska inte dö idag handlar om en resa med ett okänt slut. En resa hand i hand med ödet, genom strålningar, hårbortfall och ständiga cellgiftsbehandlingar. Om skelettsmärtor och en vilja som kan försätta berg. Men också om hur den mentala styrkan, fysiska träningen och en spirande kärlek tillsammans kan jämna ut oddsen mot en till synes omöjlig motståndare.

Hon föreläser själv eller tillsammans med sin man Christer Skog (se bilden), Sveriges fd förbundskapten i längdskidåkning och Pamelas man och tränare mot kampen mot cancern som fortfarande rasar i hennes huvud. Så slår vi tillbaka med träning.

Bakgrund
Den 3 juli 2012 föll journalisten och tv-profilen Pamela Andersson ihop i joggingspåret efter Norr Mälarstrand i Stockholm. Hon fördes till St Görans sjukhus där hon fick ett svårt epilepiskt anfall och vaknade upp utan att kunna prata och med slangar överallt.

Efter en vecka kom beskedet som en kalldusch:
“- Du har en tumör i din hjärna och vi kommer aldrig att kunna operera bort den.”
“- Hur länge har jag kvar att leva?”
“- Det vet vi inte”.

En av tre får cancer i Sverige i dag. Men alla drabbas. Familjer, barn, arbetskamrater och vänner. Ingen skonas.

Pamelas föreläsningar:

Jag ska inte dö i dag
När allt rämnar och en tanke sent på natten blir den räddningsplanka som fortfarande får läkarna att förundrat skaka på huvudet. Den 13 mars 2013 sattes Pamela på cellgifter – hon kämpar fortfarande med behandlingarna och är nu inne på sin åttonde cellgiftsbehandling.

Träna för livet
Föreläsning tillsammans med Christer Skog, Sveriges fd förbundskapten i längdskidåkning och Pamelas man och tränare mot kampen mot cancern som fortfarande rasar i hennes huvud. Så slår vi tillbaka med träning.

Pamela är chefredaktör för tidningen ToppHälsa, ständig panelmedlem i Sportpanelen i SVT:s Gomorron och var nominerad till Årets Krönikör 2013 av Sveriges Tidskrifter. Hon var under många år krönikör i tidningen Expressen och jobbade 2000-2003 som utrikeskorrespondent i New York och London. Sedan 2013 är hon ambassadör för Cancerfonden.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng