fbpx

Micael Dahlen

Micael Dahlen

– Hur lycklig är du egentligen? Och hur får du ut mer av livet, relationen, karriären? Det ärMicael är författare, ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm och inte minst föreläsare, både nationellt och internationellt, som undrar.

Micaels föreläsningar (exempel)
Ett litet prat om lycka
Hur lycklig är du egentligen? Och hur får du ut mer av livet, relationen, karriären? Alla de där sakerna som påverkar hur vi tänker, känner, mår och presterar, har visat sig hänga samman med lycka. Även vår förmåga att vara kreativa.  På sitt personliga och underhållande sätt pratar Micael Dahlen om resultaten av sin egen och andras forskning och ger tips som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv. (Och genom att ni nu har något att se fram emot har ni automatiskt blivit lite lyckligare).

Mer information om Micaels aktuella föreläsningar 2021 kommer inom kort.

Han har blivit framröstad till ”näringslivets populäraste föredragshållare” och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Bland utmärkelserna finns även Mensapriset som Dahlen fick med följande motivering:

“Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna”.

Micael är författare, internationell föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Hans senaste bok En liten bok om meningen med livet tar vid från hans bok En liten bok om lycka, som bygger på ett forskningslivs studier om hur lyckan fungerar och vad som får oss att må bra.

Micael Dahlen har även skrivit och genomfört föreställningen Om lycka — en s.k. performance lecture — på Dramaten i Stockholm.

Han har för Audible/Amazon programlett och gjort den internationella podcasten Curious. Tidigare har Micael Dahlen bland annat skrivit böckerna Starkt kul, Kaosologi, Livet på Mars, Nextopia och Monster. Flera av hans böcker har nått en global publik i Europa, USA och Asien.

Han har pratat på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon, för kunder som Google, Ericsson, Samsung, The Economist och Fujitsu.

Hans nästa bok, Sifferdjur, handlar om hur siffror och mätningar påverkar oss, och släpps hösten 2021.

Foto: Emma Svensson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng