Marlene Hedblom

Marlene Hedblom

– Våga kolla på dig själv ocensurerat helt utan känslor. Då kan du snabbt konstatera vilka dina svagheter är och kan effektivisera din tid och nå dit du vill, säger Marlene Hedblom som föreläser vid sidan av hennes jobb som professionell golftränare på Fågelbro Golf & Country Club.

Hennes föreläsningen heter – Hur svårt kan det vara?

– Det är en föreläsning där jag vill förmedla att du klarar allt du vill och drömmer om. Kör bara och var ingen mes, säger hon.

– Det jag lärde mig som professionell golfspelare var att det finns inga genvägar till att nå resultat. Allting kommer av hårt jobb och att sätta realistiska mål och ha en tydlig vision, säger Marlene.

Om Marlene
Marlene kommer från en sportfamilj och började spela golf sent. Hon var professionell golfare i 15 år och redan efter några år som professionell lyckades hon vinna sin första tävling.

– Jag spelade 14 år på Europatouren och två år på USA-touren (LPGA). Med ett par vinster och ett 20 tal topp-tio placeringar slutade jag som bäst 12:a i Europa och topp 70 i världen.

– När jag slutade som professionell spelare 2006 var valet att bli tränare väldigt långt borta i tanken. Jag trodde aldrig att jag skulle gå i pappas fotspår. Två månader senare blev jag gravid med mitt andra barn och blev abstinensen för stor. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig borta från den sport som gett mig så mycket. Helt plötsligt var det fullt naturligt att lära andra ”spelet golf, säger Marlene.
Marlene är dyslektiker i allt utom siffror.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng