Markus Torgeby

Markus Torgeby

– Spring inte bara med benen – använd huvudet också!

Säger Markus Torgeby som är löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. I sin bok Löparens hjärta (Offside Media) och när Markus föreläser vänder han sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet. Han ställer sig frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart – inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren.

Så är rubriken på Markus föreläsning. En föreläsning då han berättar om sin livsresa och om sina val i livet. Valet att leva i den jämtländska skogen. Varför han tog steget och vad det innebar för honom. Om att våga och att följa sitt eget hjärta. Om ensamhet. Om frihet och sin kärlek till löpningen.

Han är en ofta anlitad föreläsare bland organisationer och företag.

Under hösten 2015 finns det möjlighet att boka en föreläsning.

­Markus före­kommer också regelbundet i medier som ­Runners World, Outside och Turist, och det avsnitt av Svenska Dagbladets populära Marathonpodden där han intervjuas är poddens mest nedladdade. Hösten 2014 medverkade han regelbundet i SVT:s Ett med naturen.

Vill du boka Markus som talare? Då kontaktar du oss på SAJ.

Markus bok – Löparens hjärta
I självbiografin Löparens hjärta berättar Markus gripande om upp­växten där han alldeles för tidigt fick ta ett vuxen­ansvar för sin sjuka mamma. På Öckerö, en av Sveriges två kommuner utan fast förbindelse med fastlandet, höll väckelsepredikanterna ännu befolkningen i sitt grepp. Att springa ensam över klipporna var hans mentala frizon och räddning.

När Markus upptäcktes av en tränare som ville lyfta honom till Europaeliten blev även idrotten ångestladdad och krävande. På ett träningsläger kollapsade hans fotvalv. Så hade han inte heller löpningen. Löparens hjärta handlar om att våga gå sin egen väg och den kraft som finns att hämta i ensamheten och naturen.

Foto: Thron Ullberg

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng