fbpx

Magnus Lindkvist

,

– Omvärldsbevakare & framtidsföreläsare –

Med licens att störa

Ingenting är så påverkat av nuet som framtidsprofetior. Insikten om det är utgångspunkten för Magnus Lindkvists arbete.

De flesta framtidsprofetior presenterar framtiden bara som en förlängning av nuet.

Magnus 3 föreläsningar

Vad vi får reda på är nästa hösts redan bekräftade trender.

 Men i sina föredrag och sina tre böcker – ”Everything we know is wrong”, ”Attack of the unexpected” och ”When the future begins” – utmanar Magnus Lindkvist hela vårt sätt att tänka och se på framtiden.”Företagande är fokus. Men med fokus kommer närsynthet vilket är mycket vanligt i företagsvärlden. För att förhindra det kommer jag in och stör. Att bli inbjuden som föredragshållare är som att få en licens att störa.”

De flesta är så upptagna i sina yrkesliv att det inte finns mycket tid över till annat än att tänka på det närmaste kvartalet. Kortsiktiga belöningssystem bidrar överlag till ett kortsiktig tänkande. 

Och när kravet på förnyelse till slut kommer – när man i backspegeln ser att konkurrenterna byter fil för omkörning – så är det redan för sent. Det finns ingen växel kvar att lägga i.

”Man kan säga att jag sysslar med intellektuell akupunktur”, säger Magnus Lindkvist. ”Sticker in små nålar för att i förebyggande syfte förhindra stelhet och sätta igång nya blodflöden. Ibland händer det något direkt hos patienten, ibland senare.”

Magnus Lindkvists intellektuella akupunkturnålar består av en journalists kroniska nyfikenhet, en ekonoms gedigna kunskaper och en oförlösts rockstjärnas törst efter att trollbinda en publik.

Det har gjort honom till en av världens i dag mest efterfrågade och anlitade föredragshållare.

Att lyssna på Magnus Lindkvist är som att föryngra sin hjärna.

Färdigheter

, , , , , ,

Upplagt på

20 november, 2015

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng