fbpx

Louise Gustafsson

– föreläsare och författare –

 

 

 

 

Kunskap

Inspiration

Känslor

Louise tillsammans med sin familj.

Louise föreläser och berättar om sin kamp för livet!

För att göra en 35 år gammal historia kort så föddes jag i december 1980. Jag föddes som pessimist med Murphy´s lag som ofrivillig ledstjärna. Trots att jag av naturen blev orolig och rädd för det mesta så levde jag ett väldigt lugnt, lyckligt och bra liv mina första 24 år. Inga större gropar i vägen och lite av ett bananskal. Väldigt mycket medelsvensson, med jante på axeln och väldigt lagom, säger Louise.

Men sedan började livet bjuda på utmaningar. Mellan åren 04-10 kämpade Louise och hennes man mot barnlöshet. Efter 1700 mil i bil till Gbg tur och retur, ett antal operationer och undersökningar samt mediciner i mängder hade de två älskade barn.

Lyckan började le mot oss igen, men så den 28 oktober 2012 när barnen var 2 och 4 år, ramlade jag ihop hemma. Efter ett par dagars förvirrade sjukhusbesök kom domen, en hjärntumör, en högmalign sådan. Efter att ha kämpat så länge för att ge liv riskerade min karriär som mamma bli kortare än jag hade kunnat ana. Jag levde med fast övertygelse om att jag skulle dö inom en snar framtid och vågade ens inte planera för matinköp kommande vecka.

– Efter några månader i krisens första stadie landade jag i att mitt sätt att tänka var ohållbart, att det dränerade mig på energi och förstörde allt som gjorde livet värt att leva. Jag gjorde ett val – det måste gå att hitta modet att våga leva och tro på en framtid i gen. Pessimisten måste kunna bli optimist, säger Louise!

I kölvattnet efter operation och behandling så kom även föreningen GO LIFE till. Louise är grundare och den som driver föreningen.
– Vi samlar in pengar till Cancerfonden, hjärnfonden samt forskning mot ofrivillig barnlöshet. Sedan starten i juni 2014 har vi samlat in och skänkt över en miljon kronor. Läs mer här: www.golifesweden.com.

Allt tog en väldig fart och min längtan att föreläsa om detta, samt sprida kunskap och förståelse kring dessa områden, tog vid. De senaste åren har jag föreläst ett par, tre ggr i månaden. Allt från föreningar och arbetsplatser, till seniorboenden och skolor, till Rådåsgården och Bohusgården.

Louise har figurerat i de flesta tidningar i Skaraborg, men även i Expressen. Hon har varit med i Radio och i Nyhetsmorgon i TV 4. Inläggen på Facebook läses av mellan 5-10 000 personer per inlägg.

Louise föreläsning – #attmötasittmotstånd smart –

i kampen mellan klippan och forsen

Louise insåg ganska snart att det inte var speciellt smart att vara pessimist när man krigar mot svårigheter.
– Jag var tvungen att göra ett val: Leva för att dö, eller leva för att leva! Jag bestämde mig: det måste gå att bli optimist!
Resan har varit lång och pågår än. I sin föreläsning berättar hon om vägen från pessimist till optimist. Vilka verktyg hon använt sig av och hur hennes toppar och dalar sett ut.

– Kan jag – då kan alla, säger Louise bestämt!
Hon pratar också om, ifall de svårigheter vi möter på i livet alltid är olyckor, eller om det kan vara en välsignelse i slutändan?!

Som lyssnare får man även ta del av patientens perspektiv i vårdens virvlande korridorer, hur vi upplever bemötandet, vad vården ska tänka på. Louise ger en tydligare bild av IVF och hur omfattande den resan och dess påverkan på kropp och knopp är.

– Jag berättar kring min upplevelse av att få cancer – och hantera det, samt min inre resa från pessimist till optimistsäger Louise som erbjuder en personlig föreläsning med eftertanke,  mycket känslor med både tårar med både sorg och glädje samt en stor dos skratt, humor och självdistans till livet.

– Jag hoppas vi ses, säger Louise som gärna kommer till er och föreläser.

När Storken störtat - Louise Gustafsson

Två böcker

Det sista som hänt är att jag nu via Idus förlag gett ut två böcker. En barnbok om provrörsbefruktning

När Storken störtat och sin självbiografi – Slutdestination: LIV.

Behovet av assisterad befruktning ökar i Sverige i dag. Nu är siffran mellan 15-20%. Cancer, som vi tyvärr vet, ökar det med. Behovet av information är stort.

Slutdestination: LIV - Louise Gustafsson

Kontakta oss

11 + 4 =

0500 - 42 86 02

Box 143, 544 30 Hjo

0500-42 86 02

Skicka mail

Följ oss på Facebook!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng