fbpx

Ljubomir Vranjes

Ljubomir Vranjes

– Jag var inte deras längsta spelare precis, men de såg vad jag kunde i Redbergslids IK och ville och vågade ge mig chansen, den inställningen har jag själv haft nytta av som ledare, säger Vranjes – som för några år sedan utsågs till världens bästa tränare.

 

Ljubomir var en viktig kugge i det svenska handbollslandslaget och i Redbergslids elitlag i handboll. En orädd spelare som trots sin ringa längd kunde mäta sig med de stora spelarna. Han var en världsstjärna som spelare, men han har nått ännu större framgångar som tränare.

Säsongen 2011/12 var den första för Ljubomir i Flensburg i den tyska ligan, världens bästa liga. Redan första åre blev laget två i ligan och de kommande åren placerade de sig högt. Den största framgången kom sedan när Flensburg vann Champions league och Ljubomir vlev utsedd till Världens bästa tränare. En merit som gjorde att han kunde ta nya steg i sin karriär som tränare.

Det var nära han hamnade som tränare i IFK Skövde, men han valde uppdraget som sportchef i Flensburg. Snart hade han dubbla roller när han tog steget ner på plan och blev tränare.

Viljan att vinna
– Det var i Redbergslids IK jag lärde mig handbollens grunder och fick med mig viljan att vinna. Det var där man trodde på mig, det glömmer jag aldrig, säger Vranjes och skänker en extra tanke till tränarna Reine Pedersen (Mr RIK) och Ola Lie, i en intervju med Göteborgs-Posten.
– Jag var inte deras längsta spelare precis, men de såg vad jag kunde och ville och vågade ge mig chansen, den inställningen har jag själv haft nytta av som ledare, säger Vranjes – som för några år sedan utsågs till världens bästa tränare.

Intresserad ev en föreläsning? Kontakta Stefan på SAJ!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng