fbpx

Lisa Kirsebom

, , ,

– En bra moderator måste kunna improvisera, och improviserar gör man bäst om planeringen varit grundlig. Det vet jag efter mer än hundra moderatorsuppdrag i stor och liten skala.

Så säger Lisa Kirsebom som är en erfaren moderator med specialkunskaper om forskning, medicin, naturvetenskap och innovationsfrågor.

Hon anlitas flitigt av alltifrån myndigheter och lärosäten till företag och fristående organisationer. Hennes tidigare uppdrag spänner från flerdagarskonferenser med flera hundra deltagare till runda bords-samtal med ett fåtal medverkande.

Grundliga förberedelser tillsammans med kunden / arrangören
Oavsett sammanhang är Lisa noga med att alla ska få med sig något av substans från mötet, vilket kräver grundliga förberedelser såväl tillsammans med arrangörer som i kontakt med medverkande. Lisa bidrar gärna med idéer och upplägg för att göra ett möte så tydligt och engagerande som möjligt, och skapa god stämning bland deltagarna.

Exempel på uppdragsgivare;
Bland Lisas tidigare uppdragsgivare finns bland andra Sveriges Läkarförbund, Lunds universitet, Regeringskansliet och läkemedelsföretagens branschorganisation LIF.

Om Lisa
Lisa bor i Lund och arbetar sedan tjugo år som frilansande vetenskapsjournalist och författare. Vid Lunds universitet har hon läst journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap och fysik, kemi och biologi med medicinsk inriktning. Hon har bott i USA och modererar lika bekvämt på engelska som på svenska.

Är gärna med i planeringen av programmet och mötet

Här kommer lite tankar och synpunkter från Lisa, om hennes roll inför ett uppdrag som moderator, debatt- och/eller samtalsledare;

– För att ett möte ska bli riktigt bra behöver arrangörerna veta vad de vill. Alla talare är där för att de har något att bidra med. Panelsamtal har man för att det finns något viktigt att diskutera, inte bara för att det hör till. Med det upplägget blir mitt jobb som moderator alltid intressant och stimulerande.

– Allra roligast är det när jag får vara med i planeringen i ett tidigt skede. Då får jag en chans att bidra med min erfarenhet för att göra panelsamtal tydliga, och få programmet att flyta smidigt. Jag tycker om att stå på scenen och det märks säkert. Det tror jag är viktigt för publiken. Den ska alltid känna sig trygg och intresserad – oavsett om moderatorn gör en intervju eller informerar om kaffepausen.”

– Det är viktigt att kunna anpassa sig efter både arrangörens behov och deltagarnas. Vissa medverkande är väldigt vana och väldigt upptagna, och vill bara ha en kort kontakt före. Andra är ovana och behöver prata igenom upplägget ordentligt för att känna sig trygga, säger Lisa.

Sagt om Lisa som moderator;

”Vi har haft förmånen att ha Lisa som moderator på IHE Forum i flera år. Hon är alltid mycket väl påläst, ställer relevanta frågor till föredragshållarna och inkluderar publiken på ett bra sätt. Lisa är väldigt professionell och lätt att jobba med.” Peter Lindgren, VD IHE, Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi

”Vid flera tillfällen har vi nu med glädje anlitat Lisa Kirsebom som moderator på såväl större som mindre arrangemang. Anledningarna är flera men kombinationen av hennes noggrannhet, flexibilitet, vetenskapliga professionalism och inkännande sätt att väcka frågor såväl under arrangemangen som i förberedande dialoger är särskilt värd att lyfta. Lisa är lätt att samarbeta med och integreras snabbt som en i teamet kring de arrangemang hon modererar vilket bidrar till goda förberedelser, trygghet och ett lugn inför improvisation där det behövs.” Ebba Hallersjö Hult, Nollvision Cancer

”LIF har anlitat Lisa Kirsebom som moderator under flera år, både för diskussioner inför publik under bland annat Almedalsveckan och för runda bords-samtal och andra mer interna arrangemang. Mötena har varit på såväl svenska som engelska. Lisa är en mycket kompetent medicinjournalist med lång erfarenhet inom life science. Hennes lyhördhet, noggranna förberedelser och trevliga bemötande gör att vi alltid känner oss trygga med att mötet blir så tydligt och givande som vi vill ha det.” Anders Blanck, VD LIF

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng