Lasse Gustavson

Lasse Gustavson

– föreläsare & inspiratör –

-Att dela sina kunskap under föreläsningar och i längre utbildningar är väldigt meningsfullt, tycker inspiratören och föreläsaren Lasse Gustavson och han har hunnit samla på sig en hel del erfarenheter.

– Det är en obetalbar glädje att se andra komma till insikt och känna tilltro till den egna förmågan att skapa det liv de innerst inne längtar efter. Hela människor gillar hela relationer, säger Lasse vidare.

– Jag tror på människans naturliga självläkning, men att vi också kan behöva stöd. Att det är naturligt att utvecklas och växa, men att det kan vara hotfullt, inte minst för andra. Att de högsta motivationsfaktorerna är frihet och kärlek, själens vingpar.

Vem är då Lasse?
– Starkt att kunna komma tillbaks så…

Så löd en vanlig kommentar från kolleger och allmänhet när Lasse hade börjat jobba på brandkåren igen efter den dramatiska olyckan i början av 1980 talet.

– Jag hade lite svårt att ge något bra svar på vad det var som låg bakom denna revansch.
– Jag var ju allt annat än stark när jag vaknade efter två månaders intensivvård, tänkte jag.
– Men jag var autentisk, äkta och spontant ärlig och det verkade räcka väldigt långt.

Eftersom kände att han blev svaret skyldig så började han söka kunskap som har med återhämtning och framåtskridande att göra. Han kom i kontakt med Lars-Erik Uneståhls mental träning.

Lasse tog tjänstledigt några år i början av 90-talet och började studerade friskvård och hälsopedagogik. Bilden började klarna vad som ligger bakom personlig utveckling, motivation och att lyckas med det man förutsatt sig.

– Jag började ana vad begreppet resilience betyder i form av naturlig självläkning. I mitten på 90-talet tog jag också utbildningar rörande gruppdynamik och ledarskap. En av de största förebilder och lärare jag haft där är legenden Will Schutz.

– En upplevelse jag hade under den tid jag var medvetslös har också gjort att jag letat efter beskrivningar av nära döden upplevelser. Det närmsta jag kommit för att förstå denna dimension av livet är den kunskapsförmedling som Ambres ger. Ett esoteriskt budskap som verkligen belyser saker och ting i ett annat ljus. Idag är egna studier och kunskapsförmedling lika självklart som andningen. För att kunna andas ut, behöver du andas in.

 

 

Lasse föreläser och berör
Lasse föreläser bland annat om trygghetszoner, ledarskap och medarbetarskap, kreativitet och om mental träning, mötet mellan människor och att ta vara på de möjligheter som finns.

Föreläsningarna och kurserna kännetecknas av en blandning av allvar och skratt om lust och lärande genom teori och praktik, upplevelsebaserat.

Lasse har kunskapen att förmedla ett budskap på ett sätt så att du som åhörare inte går från hans föreläsning utan att vilja höra mer.

Tro, hopp och kreativitet (NY)
Om vi ska gå som vinnare ur denna mentala förlamning så behöver vi plocka fram lite av den lekfullhet som Usain Bolt uttryckte inför 100-meters finalen i friidrotts-VM i Berlin i augusti (2009), säger Lasse.

– Vi måste känna tro till något som är större än våra rädslor. Det föder djärvhet.
– Vi måste i varje fall själva veta att det är realistiskt det vi hoppas på. Det genererar uthållighet.
– Då föds den kreativitet som behövs för att vi ska nå våra mål. Det skapar nya lösningar.

Lasse vet och han vill berätta.

Lasses övriga föreläsningar;

Lust till förändring
Dina tankar, dina möjligheter
Mötets oanade möjligheter
Kreativitetens verktyg

– Boka ett föredrag med Lasse Gustavson.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng