fbpx

Kent Göransson

,

– föreläsare & coach –

– Syftet med mina föreläsningar är att ledord som inspiration, lärdom och glädje ska vara centrala. Jag bygger upp dem mycket kring mina erfarenheter som ledare och tränare så väl inom idrotten som näringslivet, säger Kent.

– Att ha varit förbundskapten för en idrott finns det många som varit, men att ha varit det i två idrotter (innebandy och dragkamp) och dessutom tagit medalj i båda är det inte många som varit, säger Kent som varit VD för ett företag med tolv anställda vilket ger honom ett helhetsperspektiv.

– Utformningen av temat inom föreläsningen kan skifta, dels beroende på vad kunden strävar efter att belysa inom sin egen verksamhet och dels beroende på ämnen som jag själv anser är aktuella just för tillfället.

Eftersträvar delaktighet
– I en föreläsning arbetar jag ofta enligt ett koncept som handlar om att göra deltagaren delaktig, detta för att få dem att reflektera mycket kring sitt eget ledarskap. Det vill säga, jag skickar ut frågor till publiken för att få dem att tänka till.

Föreläsning – Är alla spelare lika viktiga i ett lag?
I alla lag oavsett om det är ett idrottslag, ett företag eller annan typ av organisation dyker ovanstående frågeställning upp. Hur viktig är den individuelle spelaren i förhållande till det totala kollektivet? När jag lyfter ovanstående fråga blir svaret nästan uteslutande ett ja. Men är det så enkelt? Generaliserar inte lite väl mycket om vi anser att alla spelare är lika viktiga i ett lag.
– Jag har med min erfarenhet från både näringslivet och idrotten stött på frågan vid många tillfällen och därmed lärt mig hantera den. Just vetskapen om frågeställningen gör att jag med mitt ledarskap känner en trygghet att hantera frågeställningar som är alla spelare lika viktiga i ett lag?

Delar som Kent berör under sin föreläsning/workshop:

• Ledarskapet
• Gruppens sammansättning och reaktion på ditt ledarskap
• Feedback

Föreläsning – Sponsring
– Väldigt många föreningar och företag vet överhuvudtaget inte varför de arbetar med sponsring och hur de också kan använda det på ett bra mycket positivare sätt än att bara ge ”gåvor”.
Kent har två års KY-utbildning i bakgrunden kring begreppet Sports Marketing vilket ger en extra substans i hans föreläsningar. Upplägget kan bestå av föreläsning + en workshop.

Teambuilding
Kent erbjuder i samarbete med SAJ heldagar med teambuilding för personal från olika arbetsplatser. Teori och praktik med goda referenser.

Färdigheter

, , , , ,

Upplagt på

14 mars, 2015

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng