Kajsa Bergqvist

Kajsa Bergqvist

Med ett öppet sinne kan du bemästra både fram- och motgång!

Det är Kajsa Bergqvist, föreläsare, sommelier, expertkommentator och inte minst idrottshjälte, ett levande bevis på. Kajsa vet för hon råkade ut för en allvar skada under sin karriär och kom tillbaka till toppen.

Föreläsningar som har sin utgångspunkt från hennes sagolika friidrottskarriär. Kajsa är även utbildad sommelier och kan hålla föreläsningar kombinerat med vinprovning.

Kajsa har levt med utmaningen att om och om igen prestera på topp och var under många år en av världens bästa höjdhoppare. Men 2004 förändrades allt. När Kajsa på en höjdhoppsgala i Båstad slet av sin hälsena trodde de flesta att karriären var över. Men den vilja och envishet som en gång tagit Kajsa till toppskiktet, gjorde att hon nu istället mobiliserade kraft att ta sig allra högst upp, och bli bäst i världen – mot alla odds och läkarrekommendationer.

Kajsas föreläsning – Prestera på topp
Kajsa delar under föreläsningen med sig av sina tankar och funderingar kring vad som krävs för att prestera på topp och maximalt utnyttja sin kapacitet, och hur hon genom sin öppenhet för förändring lyckades bemästra den motgång som alla trodde var slutet på hennes karriär.

Kombinera en föreläsning med Vinprovning
Genom flitigt resande till världens alla hörn har Kajsa fått uppleva många länders matkulturer. Det har fött ett brinnande intresse för mat och vin. Hon säger själv att hon nog är vad vissa skulle kalla en livsnjutare. När höjdhoppskarriären var till ända bestämde Kajsa sig för att gå Restaurang Akademiens utbildning och bli sommelier. Det gav henne möjligheten att fördjupa sina kunskaper om vin. Vinprovningen skräddarsys tillsammans med kunden utifrån storlek på gruppen och önskat innehåll.

Foto: Torbjörn Selander

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng