Jörgen Mörnbäck föreläser om panikångest!

Inget att vara rädd för, så är namnet på människan, imitatören och komikern Jörgen Mörnbäcks nyskrivna föredrag där han på ett både allvarligt och humoristiskt sätt pratar om panikångest.

Läs mer om Jörgen Mörnbäck här, ladda ner som PDF.

Han har själv haft bekymmer och väljer nu att berätta öppet om detta och om hur han lärt sig att hantera sina problem. I sin drygt timslånga föreläsning varvar han egna erfarenheter med allvar, humor och musik.

– Numera störs jag inte längre av min svarta sida. Jag håller till och med ett föredrag där jag talar om hur man löser det, berättade Jörgen i en intervju i Sydsvenska Dagbladet skriven av Eyal Sharon Krafft 2 juni 2016.

En föreläsning som passar i olika sammanhang.

Ett samarbete mellan SAJ och 2Entertain!

Intervju med Jörgen i sydsvenska Dagbladet 2016;

Pianisten och imitatören Jörgen Mörnbäck har underhållit ända sedan han var 25 år och adept hos sin läromästaren Bosse Parnevik. Med sina karaktäristiska blixtsnabba byten av imiterade personer har han skördat åtskilliga skratt de senaste trettiofem åren.
Bland det viktigaste en imitatör måste vara bra på är att leva sig in i personen och överdriva dennes karaktär, menar han.
– Folk brukar säga att det blir klockrent när jag gör Glenn Hysén, men så är det inte. Jag överdriver grovt när jag imiterar honom (visar sig vara sant när han skrider till verket). När man överdriver blir det kul.

Det går inte att imitera någon helt perfekt, menar han. Däremot måste man utveckla ett eget sätt att fånga personen. Där behövs talang, eller som han säger, inlevelseförmåga. Han tar ett stryptag om halsen och gör en Frank Sinatra på sitt vis. Den komiska effekten blir fulländad.

– Det funkar lika bra med Mikael Persbrandt. De har samma röst egentligen, samma djup, bara olika språk, avslöjar Jörgen Mörnbäck i intervjun i Sydsvenska Dagbladet.

Bakom den sorglösa fasaden döljer sig dock en grubblare av stora mått.

– När jag var i 20-årsålder hade jag panikångest när jag grubblade över meningen med livet. Men numera störs jag inte längre av min svarta sida.

Ungefär samtidigt gjorde han sig bemärkt bland domare när han spelade fotboll långt nere i seriesystemet.

– Jag hade kort stubin och skällde mycket på dem. Jag vill be alla domare om ursäkt i efterhand. Ni gjorde inget fel, det var jag som var för långsam och dålig.

Lika öppen och ärlig är han vid konflikter.

– Jag säger vad jag tycker direkt, det går inte att tjura på folk. Jag löser alla problem rakt och enkelt. Jag kan inte ljuga. Det låter kanske präktigt, men så är det. Kommer hemifrån.

Under uppväxten funderade han ett slag på att bli tandläkare, det verkade så roligt med borrmaskin i handen. Turligt nog hade han talang som pianist och imitatör. Talangen blev räddningen när han hade en ”skärmytsling” med sitt befäl i lumpen och kompaniförbud hängde i luften.

– När jag imiterade hans överordnade löste sig alla konflikter, berättade Jörgen.

BOKNING:

SAJ: Stefan Jonsson 0500-42 86 02, 0705-177 046, stefan@saj.se

2Entertain: Uffe Andersson 0771-170 000, 0708-179481, uffe.andersson@2entertain.com

Kontakta oss

14 + 1 =

0500 - 42 86 02

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng