fbpx

Jonna Nyberg

Jonna Nyberg

– Säg vad du menar och mena vad du säger!

Så säger Jonna vår retorikexpert som är övertygad om att retoriken utgör den bästa grunden för att förstå sig själv, sina medmänniskor och den värld vi lever i.

 

 

Jonna menar att vi med retoriska kunskaper skapar hållbara, goda relationer och växer som människor. Vi kan med stolthet presentera och erbjuda tre (3) olika föreläsningar och en (1) utbildning med Jonna.

Tre föreläsningar och en utbildning

Bli stärkt och få styrkan att säga ifrån
Konflikträdsla och jantelagen är härskarens bästa vänner och det effektivast sättet att bemöta härskartekniker är att sluta acceptera dem. Därför vill Jonna ge varenda person hon möter styrkan att vara sig själv och stå upp och kunna säga ifrån när människor beter sig fel. Men när herr och fru Jante knackar på dörren och har med sig en fruktkorg full av konflikträdsla, då blir det komplicerat.

– Under den här föreläsningen vill jag stärka er, ge er konkreta verktyg och inspirera till att ta den plats ni själva vill och har behov av. En föreläsning om självinsikt, egenansvar och att våga använda den rösten som du fått, säger Jonna.

Att arbeta med människor kräver lyhördhet och samarbetsförmåga. Att ha en fungerande kommunikation ger förutsättningar för att skapa goda relationer och ett bra arbetsklimat. Men vad händer när du känner i maggropen att du inte blivit rätt behandlad? En blick, en elak kommentar eller tystnad. Med all sannolikhet har du blivit utsatt för en härskarteknik, den fula vägen till makt.

– Jag sätter begreppen diskussion och konflikt i motsats till varandra och hjälper er att råda bot på både Jante, hjärnspöken och andra energitjuvar. Ni får tips på hur de oslipade diamanterna kan fungera i harmoni med arbetsplatsens erfarna guld – alla ska få utrymme att tycka, tänka och göra!
Föreläsningen bjuder på kunskap om hur, varför och när begreppet härskartekniker myntades.

Ni får fördjupande kunskap om:
Härskartekniker – Vilka är de?

Motstrategier – Hur hanterar man dem?
Bekräftartekniker – Hur förebygger man dem?
Se till att du går till jobbet med rätt känsla i magen!

Information om föreläsningen
Längd: Föreläsningen är 90 minuter. Inga förkunskaper krävs.

Retorik och Kroppsspråk – Så får du människor att lyssna!
– Jag är övertygad om att vi skapar goda relationer med bra kommunikation, retorisk kommunikation, från det stora till det lilla. Vi hittar retoriken – konsten att tala och skriva, överallt där vi möts, talar och skriver. I fikarummet på jobbet, på scenen, i mötet med chefen, på konferensen, i mötet med patienten, hemma vid köksbordet, i mailet, och i medarbetarsamtalet. Jag tror att retoriken utgör den bästa grunden för att förstå sig själv, sina medmänniskor och det samhälle vi lever i, säger Jonna.

Under den här föreläsningen får ni kunskap om retorikens grunder, varför och på vilket sätt människan påverkas till att känna, tänka eller göra något. Ni får en förståelse för hur ni kan använda er av retoriska perspektiv i mötet med andra människor samt konkreta tips på vad, hur och i vilken situation de används.

För att kommunicera på ett bra sätt oavsett situation behöver du ha koll på kroppsspråket. Ingen vill begå den retoriska dödssynden – en uttråkad publik! Kroppsspråket står för en stor del av ditt förmedlade budskap och föreläsningen bjuder in till enkla, konkreta tips på bland annat handslag, hållning, röst, gester och mimik.

– Och så var det fjärilarna i magen. Jag bjuder på garanterat fungerande metoder för hur du hanterar nervositet både före och under din presentation.

Retoriska kunskaper är på många sätt livskunskap. Fungerar det i relationen till kollegor, fungerar det många gånger på hemmaplan med.

Den röda tråden för föreläsningen är:
– Vad vill du att vi ska känna, tänka eller göra när vi har varit i kontakt med Dig?

Information om föreläsningen
Längd: Föreläsningen är 90 minuter. Inga förkunskaper krävs.

Konsten att skapa förtroendekapital – En föreläsning om retoriskt bemötande
Att ha retoriska kunskaper om bemötande handlar lika mycket om självkännedom som om att medvetet veta hur du skapar en bra känsla hos den du möter, pratar med i telefon eller kommunicerar med i skrift.

Med nöjda eller missnöjda kunder kommer förväntningar. Ju bättre du är, desto högre krav ställer kunden, presterar du inte efter kundens förväntningar ställs krav på förbättring. Oavsett vilket läge du hamnar i så handlar det om att skapa tillit och trovärdighet med tydliga budskap och en samstämmig röst. Inte minst när det gäller bemötande och service. Med retoriska perspektiv har du goda möjligheter att lyckas både i mötet med kunder, medarbetare och andra personer!

Ni får verktyg för hur ni lyssnar medvetet, läser mellan raderna och förstår det som inte sägs högt. Konkreta verktyg och genvägar till att bemöta olika typer av människor och känslotillstånd på ett professionellt sätt. Ni lär er att förstå varför missförstånd sker och hur ni ska undvika det. Verktyg för vad som karakteriserar personligt och professionellt bemötande och vad effektiv kommunikation består av.

Med retoriska grundkunskaper och metoder följer ni er röda tråd inom verksamheten och förmedlar tydlighet och klara budskap utåt och inom gruppen. Målet med föreläsningen är stärkta och motiverade deltagare som inspirerats till en fortsatt god kommunikativ utveckling sett till både kunder, medarbetare och andra personer.

Information om föreläsningen
Längd: Föreläsningen är 90 minuter. Inga förkunskaper krävs.

Säg vad du menar, mena vad du säger! – Presentationsteknik (Utbildning)
Att hålla presentationer är ett naturligt inslag på de flesta av företagets avdelningar. Utbildningen ger dig de verktyg du behöver för att hålla presentationer både mot kund, medarbetare och andra personer. Det finns flera retoriska områden att ta hänsyn till för att din presentation ska bli så tydlig och genomslagskraftig som möjligt. Du lär dig att skapa och hålla presentationer som gör att dina lyssnare känner förtroende för din person, intresse för det du säger och en vilja att agera efter uppsatta mål och visioner.

Utbildningens innehåll
Ni får kunskap om retorikens grundläggande byggstenar. Konkreta verktyg för att effektivt planera och sätta igång med presentationen. Retoriska metoder för att hitta, skapa och anpassa innehållet. Ni lär er att ordna texten så att lyssnarna känner välvilja, nyfikenhet och uppmärksamhet för ämnet. Du väljer ord efter ändamål och skapar ett levande och varierat språk med kunskaper om storytelling, stilfigurer och stilnivå. Ni lär er att hantera kroppens språk: Hållning, placering i rummet, ögonkontakt, gester, mimik, röst och tonläge. Ni får handfasta tips på hur ni hanterar nervositet innan ni talar, när ni talar och hur ni ska göra om nervositeten inte släpper. För att förstärka och förtydliga presentationen finns flera olika hjälpmedel att använda sig av: Blädderblock, whiteboard och Powerpoint m.fl. Jag lär er vad som gör en bra Powerpoint, när den ska användas och när det passar bättre utan. Den avslutande delen i utbildningen är praktisk och där får ni tillämpa alla de verktyg och metoder ni tillförskaffat er samt få respons på era framföranden och reflektera över er själva som talare.

Information om utbildningen
Utbildningen varvar teori med praktiska övningar. Inga förkunskaper krävs.

Utbildningen passar som två-dagars utbildning. Som heldags-utbildning utgår de muntliga framföranden samt responsen, medan de praktiska övningarna står kvar. Som halvdag tillförskaffar sig deltagarna retorisk kunskap och verktyg som de sedan får applicera och öva på vid annat tillfälle.

Bokning och mer information: Kontakta SAJ för mer information och offert.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng