fbpx

Jojje Jönsson och Lars Classon

Jojje Jönsson och Lars Classon

Vad får man om man för samman en av Sveriges folkkäraste komiker med en regissör? Jo en humorstisk föreställning om hur du med enkla medel förgyller vardagen.

 

Jojje Jönsson och Lars Classon i föreställningsföreläsningen ”Nu då? Hur du lyckas i vardagen” 

– Förgyll din vardag, lita inte på semester, säger Lars och Jojje, som vi erbjuder en föreläsning med om livet, från depression till asgarv.

I dagens samhälle har du många måsten. Hjulet snurrar allt snabbare och att få ihop livspusslet blir mer och mer stressigt. Men det finns knep som man kan ta till för att överkomma hinder och få vardagen mer lustfylld. 

Under föreställningen pratar vi om vardagliga utmaningar som psykisk ohälsa som är allt vanligare bland oss. Varför är ångest den nya folksjukdomen? Måste det vara så? Kan man påverka våra tankar för att motverka förvirring? Vi fokuserar i vardagen – hur vi själva kan vi påverka den både positivt och negativt. 

För även om förändring upplevs ofta som obehaglig så sker det ingen utveckling utan den. Man ska inte vara rätt för att gå framåt. Om man stiger utanför sin bekvämlighetszon, så landar man oftast med båda fötterna på ett bättre ställe. Det krävs mod och kanske några misslyckanden men – vem vill vara feg och lat? 

Du kan förvänta dig en föreställning full av skratt när vi angriper vardagliga utmaningar med humor. Det blir sketcher och roliga reflektioner. Många tagna direkt ur livet och egna erfarenheter. Följ med på vår resa och bli inspirerad till att hitta det enkla och lustfyllda i din vardag. Det är du som bestämmer!

Innehåller resonemang kring:

  • Psykisk ohälsa ur ett upplevt perspektiv. Hur kan man hantera det?
  • Fokus i vardagen – Hur kan vi påverka vår vardag positivt och negativt? 
  • Hur våra tankar skapar förvirring och hur vi lär oss att hantera dessa tankar?
  • Ångest – En folksjukdom. Varför ska det vara så? 
  • Förändring – Varför är vi rädda för att gå framåt?
  • Våga tala inför folk – en demokratisk rättighet. 
  • Hantera nervositet 
  • Våga vara modig – kasta dig ut. Någon gång landar du. 
  • Vem vill vara feg och lat? 

Om Jojje
Jojje är riksbekant genom alla sina älskade figurer han gjort på Vallarnas friluftsteater genom åren. Men den godhjärtade brevbäraren Dag-Otto Flink är nog den allra flest minns.
Nu ger han sig ut på öppet vatten i en helt ny genre för sig. Med hjälp av sin karaktärer håller Jojje Jönsson nu en föreläsning som med hjälp av humor ska få publiken att lära sig lite mer om sig själva.

Om Lars
Men han är inte ensam på scen i det här. Med sig har han Lars Classon. Som mest arbetat i kulissen som manusförfattare och regissör. Men Lars har redan en lång erfarenhet som föreläsare. För ett antal år sedan genomgick Lars en lång depression som till slut ledde fram till diagnosen bipolär.
Lars insåg att han lärt sig så mycket om sig själv och så många verktyg för att må bättre, varje dag. Detta vill han dela med sig av. Lars blandar sin komiska talang med öppna sig fullt.

Tillsammans ska nu Jojje och Lars bjuda på något dom själva valt att kalla en föreläsningsföreställning. Där det finns utrymme för mycket skratt, många tankar och ofantligt mycket glädje.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng