fbpx

Johan Norén

Johan Norén

Ökad arbetsglädje genom minskad stress. Vi skapar arbetsglädje tillsammans (Ny föreläsning)

– Fördelaktiga resultat börjar med att vi skapar långsiktigt må bra. Det finns flertalet saker att ta hänsyn till när vi skall skapa en arbetsplats där man känner trivsel, tillhörighet, uppskattning och där man känner att man bidrar, säger Johan.

Att vi gör något som vi känner är meningsfullt och där man känner att man gör skillnad, att vi gör något som vi är stolta över och som har betydelse för andra, att vi tar hand om och stöttar varandra under tiden genom att vara lyhörda och känna in våra medmänniskor via empati och sympati.

Att vi tillsammans skapar glädje och att vi utvecklar en färdighet genom nyfikenhet, tålamod och förståelse för att jobba med de som inte är som en själv, att vi skapar en trevlig, tillåtande, kreativ och fördelaktig arbetsmiljö som bidra till en fördelaktig hälsa och ett långsiktigt välmående.

Att vi internt och externt uttalar att vi är varandras arbetsmiljö och vi skapar arbetsglädje tillsammans. Hur kan vi ta ansvar på individnivå samt organisatoriskt för att tillsammans skapa en kreativ och fördelaktig energi där förutsättningarna möjliggör ett än mer sammansvetsat arbetsklimat där glädje och kreativitet skapar en fördelaktig produktivitet.

Mer frisk än sjuk
Hur jobbar vi med mer friskfaktorer och mindre sjukfaktorer? Hur skapar vi tillsammans arbetsglädje och en kreativ samt positiv arbetsmiljö?

– Att öka ansvaret till det inre ledarskapet och skapa alternativa tankar och skapa en tydligare medvetenhet till sina styrkor skapar kraft och energi som får individer och grupper att växa, säger Johan som jobbar idag med såväl stora som små företag och organisationer inom både offentlig sektor och privat näringsliv och skräddarsyr er föreläsning efter er ledningsgrupps eller arbetsplats specifika behov.

Några av de ämnesområden Johan arbetar med;

 • Friskvård istället för sjukvård
 • Kraften i förändringsprocesser
 • Vikten av positiv feedback och behjälpliga samtal
 • Hur vi skapar en lågtidsfrisskriven arbetsplats
 • Hur får vi organisationen att växa genom att öka det egna ansvaret
 • Minska stress genom tydlig internkommunikation
 • Vikten i att fatta kraftfulla beslut
 • Starka motiv skapar starka resultat
 • “Låt-gå” verksamhet går sällan framåt
 • Beslutsamhet, tydliga visioner och handlingskraft får organisationer att växa
 • Tydlig och tillåtande struktur för återhämtning

Föreläsningen – Stressad

Nyfikenheten till det personliga ledarskapet och viljan av att göra skillnad har gjort att Johan nu jobbar som rådgivare till några av landets mest framstående organisationer och företagsledare. Och som föreläsare, en föreläsare som vet vad han talar om!
I föreläsningen Stressad får du exempel, metoder, alternativa tankar och förhållningssätt för att du som privatperson samt i oavsett roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och hur tidigt kan upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare.

Hur?
Hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust samt motivation.
Hur och varför man blir sjuk av långvarig stress och hur kan man förhindra detta i tid samt hur kan man ta sig tillbaka till livet ifrån konsekvenserna av stressrelaterad ohälsa.

Johans mål med föreläsningen?
– Målsättningen är att du efter föreläsningen ska känna mindre press som skapar stress och en ökad motivation att hantera motgångar samt glädjen att anta dina egna utmaningar och känna dig stärkt i dig själv.

Johan utgår från egna erfarenheter
Johan har egen erfarenhet av att vara sjuk då han varit långtidssjukskriven p.g.a. stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningssyndrom samt utmattningsdepression.

Efter att ha genomgått rehabilitering så har han fördjupat sina kunskaper inom coaching, ledarskap samt stress och intervjuat flera hundra företagsledare, ledningsgrupper inom olika branscher, yrkeskategorier och människor ifrån olika delar av samhället för att fördjupa sig i de bakomliggande faktorerna till stress och hur man kan jobba förebyggande för att bibehålla en hög produktivitet och långsiktig hållbar hälsa för sig själv och på arbetsplatser.

BOKA EN FÖRELÄSNING MED JOHAN!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng