fbpx

Joakim Blomqvist

– föreläsare och social entreprenör –

Joakim vet av erfarenhet att hans förklaringsmodell ändrar sättet vi förstår och pratar om psykisk ohälsa och välbefinnande!

Även om Joakims dagliga arbete varierar mycket börjar han alltid med en presentation av sin förklaringsmodell när han inleder ett nytt uppdrag. Denna förklaringsmodell har tagit 5 år att utveckla och den beskriver på ett både enkelt och pedagogiskt sätt hur vi människor fungerar utifrån den moderna psykologin. Hans största drivkraft de senaste åren har varit att förenkla och förklara den forskningen som bedrivs inom psykologins område för att på så sätt öka människor och företags möjlighet att genomföra positiva förändringar. För tillfället arbetar Joakim tillsammans med en kommunikationsbyrå för att lansera denna förklaringsmodell på internet.

Några frågor som Joakim besvarar under sina föreläsningar så att alla oavsett förkunskap förstår:

Vad är psykisk ohälsa och varför den uppstår hos en individ?
Hur kan vi på bästa sätt hantera och bekämpa psykisk ohälsa?
Hur kan vi på bästa sätt öka vårt eget välbefinnande?

Exempel på uppdragsgivare

Idag arbetar Joakim mestadels med föreläsningar samt att färdigställa en digital lansering av sin förklaringsmodell på internet. Han har haft många varierande uppdrag de senaste åren. Han har hjälpte bland annat delar av Svenska Damlandslaget i fotboll med mentalträning inför OS i Rio. Han har coachat Norrlandsoperans musiker att hantera höga förväntningar och krav. Han har föreläst på seminarier och workshops med representanter från Umeå Kommun, Västerbottens Landsting, Försäkringskassan och Vårdförbundet där fokus legat på hur vi kan förstå och bekämpa psykisk ohälsa. Han genomför även ledarskapsutbildningar inom näringslivet i såväl Umeå som Stockholm.

Om du eller ditt företag är intresserad av att förstå hur ni fungerar som individer samt vill ta del av effektiva verktyg för att förändra både er själva och ert företag i positiv riktning så bör ni inte missa att ta del av hans förklaringsmodell!

Om Joakim

Joakim tar bland annat upp följande under sina föreläsningar:

Joakim valde tidigt i livet att satsa helhjärtat på fotbollen, kanske inte så konstigt eftersom hans äldre bror spelat i bland annat Manchester United och heter Jesper Blomqvist. Joakims egen karriär som fotbollsspelare började också lysande och han blev bland annat uttagen i pojklandslaget. Hans karriär kom dock att få ett abrupt slut då han som 18-åring drabbades av cancer. Läkarna upptäckte en tumör i bröstet som ej gick att operera bort på grund av tumörens storlek på 1,7 liter. Detta besked fick Joakim att att börja fundera över livet och dess mening. Fotbollen blev över en natt mycket mindre viktig…..

Vid 20 års ålder så friskförklarade läkarna Joakim. Under denna tid så hade han börjat utbilda sig till yoga och meditationslärare samt börjat läsa psykologi och filosofi på universitetet. Nu 16 år senare är han Legitimerad psykolog, -yogalärare och -fotbollstränare. 2010-2013 var han huvudtränare för Umeå IK där han bland annat ledde laget till en tredje plats i Champions League. 

 

  • Hur vi kan förstå och bekämpa psykiska ohälsa samt öka vårt välbefinnande
  • Hur vi som ledare kan coacha och utveckla våra medarbetare på ett effektivt sätt
  • Varför ska det vara så svårt att leva som vi lär?jesper_joakim_blomqvist

Röster från personer som arbetat med Joakim:

”Jag använder mig av övningen dagligen, vilket resulterat i mera sömn och mindre fokus på de negativa tankarna. Jag kan också hantera min smärta mycket bättre och mår allmänt bättre”.

Deltagare från en smärtgrupp som Joakim ledde

”Jag har fått hjälp att identifiera känslor och tankar och förstå hur de påverkar och ibland hindrar min prestation inom idrotten. Jag har också lärt mig hantera de här känslorna och märkt positiv skillnad på hur jag agerar på planen. Det har definitivt hjälpt mig att utvecklas både som fotbollsspelare och människa!”

Jenny Hjolman

Landslagspelare i fotboll

Kontakta Oss

10 + 5 =

0500 - 42 86 02

Box 143, 544 30 Hjo

0500-42 86 02

Skicka mail

Följ oss på Facebook!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng