fbpx

Jesper Blomqvist

,

Ett samtal med Jesper Blomqvist, en av Sveriges framgångsrikaste fotbollsspelare genom tiderna.

 

Ett samtal om uppväxten i Tavelsjö,  hur det var att vinna VM-bronset i USA, hur det gick till när han rundade Sven Andersson i Örgryte IS,  hur hans brors cancer fick Sir Alex att regera, att vinna Champions League och vad som fick honom att sluta som tränare. Jesper har fortsatt att vara aktuell även efter sin karriär.

Ett samtal med Jesper
– Fler och fler vill att jag kommer och föreläser och berättar om min karriär, men jag samtalar hellre, säger Jesper som har skapat ett upplägg tillsammans med Stefan Jonsson på SAJ.

– Under samtalet får du veta mer om hur allt började i Tavelsjö, om drömmen att spela med AC Milan på San Siro, om VM 1994, om Sir Alex, Mästarnas mästare, Let´s dance, livet efter karriären och min nya satsning. Stefan lockar alltid fram något nytt och extra under våra samtal, säger Jesper.

Boka ett samtal! Kontakta Stefan på SAJ!

Mer om Jesper
Han föddes i Tavelsjö utanför Umeå och han slog igenom i IFK Göteborg (1993 – 96) där han spelade när han var med och vann VM-bronset i USA 1994, Sedan bar det av till AC Milan där han inte fick Capellos förtroende innan han fortsatte till Parma FC. Efter en kort men lyckad sejour i Parma köptes han av Sir Alex Ferguson till Manchester United som ett komplement till Ryan Giggs. Jesper hann vinna ett flertal titlar i den klassiska klubben innan hans skador tog över.

Efter några år i olika klubbar valde Jesper att bli tränare i Enköpings SK och Hammarby IF under några säsonger.

Sedan dess har han dykt upp i olika underhållningsprogram i TV bland annat Stjärnor på is (seger), Superstars, Mästarnas Mästare, Let´s Dance (seger) och våren 2018 Mästarnas Mästare med alla gamla mästare.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng