fbpx

Jan Åke Jonsson

Jan Åke Jonsson

– föreläsare och tidigare VD på Saab Automobile –

Jan Åke Jonsson, tidigare VD på Saab Automobile föreläser och berättar om sin ledarfilosofi, bilindustrin och ger sin syn på Sveriges globala position.

– Bilindustrin är kanske den mest konkurrensutsatta industrin i världen. Detta tillsammans med en mycket snabb teknikutveckling har givit mig en otroligt bred erfarenhet, säger Jan Åke Jonsson tidigare VD Saab Automobile AB som har en lång karriär bakom sig i Saab Automobile såväl som General Motors.

– Sverige är givetvis ett litet land i ett globalt perspektiv. Detta kan vi och ska vi utnyttja till vår fördel. Vår anpassningsförmåga till olika kulturer, vårt teknologiska kunnande och vår möjlighet som litet land att vara snabba, flexibla och icke-byråkratiska är styrkor att bygga vidare på, säger Jan Åke.

– Den svenska ledarfilosofin är enligt min mening uppskattad i ett globalt perspektiv. Vi svenska ledare har en god förmåga att vara lyhörda men också kunniga och strukturerade. För mig personligen har mina ledarkunskaper breddats genom de företagskriser och ekonomiska utmaningar av olika slag som jag erfarit samt att kunna agera som en liten spelare i en stor internationell koncern.

Rikligt med erfarenheter
Denna inkluderar chefsbefattningar för försäljning och marknadsföring, produktutveckling, kvalitet såväl som databehandling. Flertalet av dessa har skett i utlandet vilket har givit Jan Åke erfarenheter från globalt chefsarbete. I tillägg har han suttit i ett antal operativa styrelser såväl som Svenskt Näringsliv, Teknikföretagen, Bil Sweden etc.

Erhöll Stora Chefspriset
2010 erhöll Jan Åke Stora Chefspriset från Chefsföreningen såväl som Utmärkelsen av första storleken från Västsvenska Industri- och Handelskammaren ”för sina insatser inom svenskt näringsliv”.

Boka en föreläsning med Jan Åke: Kontakta Stefan Jonsson på SAJ, telefon 0500 – 42 86 02 eller maila till stefan@saj.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng