Inspirerande talare: David Lega

Föreläsare & Moderator

 

 

 

 

Berör Känslor

Utvecklar Förmågor

Stor Inspiration

 

” Utveckla Dig Själv Utifrån Dina Förutsättningar 

 

Inspirerande talare: David Lega

– Det största felet många gör är att de jämför sig själv med alla andra istället för att titta på sina egna förutsättningar och den faktiska utveckling man har gjort, säger David som är en inspirerande talare, föreläsare och entreprenör utöver det vanliga.

David är kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg. Han arbetar mycket med frågor som rör barn och ungas uppväxtvillkor, frågor som rör föreningslivet och företagande.

Mål har alltid varit oerhört viktigt för David Lega. Det viktigaste har aldrig varit medaljer eller att bli bäst i världen, för David har det viktigaste varit att bli bättre än tidigare.

Tack vare Davids egna prestationer, trots lindrigt sagt tuffa förutsättningar, får hans ord hög kredibilitet. Med stor självdistans, mycket humor och värme förmedlas en ovanligt optimistisk syn på livet, som smittar av sig.

David avslutade sin mycket framgångsrika karriär som simmare efter Paralympics i Sydney år 2000. Idag är han en av landets mest efterfrågade föreläsare och inspirerande talare.

 

” Det Största Felet Många Gör Är Att De Jämför Sig Själv Med Alla Andra Istället För Att Titta På Sina Egna Förutsättningar Och Den Faktiska Utveckling Man Har Gjort 

 

Inspirerande talare: David Lega

En Stor Drivkraft


– För mig har det alltid varit en stor drivkraft att se hur långt jag kan komma inom ett område. Oavsett om det gäller simning, skola eller att bara köra ett snabbare varv i bilspelet på datorn. Det som motiverar mig är att utvecklas hela tiden. Att tänja gränser, bli lite snabbare och lite starkare är min drivkraft, säger David.

David Lega har ett eget klädmärke


Skräddarsydda kläder åt alla! David Lega har ett eget klädmärke med kläder som passar alla. För många funktionshindrade är detta den första riktiga chansen att skaffa kläder som verkligen passar.

– Det har varit både svårt och dyrt att hitta en snygg smoking eller skjorta för oss som blivit skapta lite annorlunda. Ofta har en skräddare fått sy om kläderna, säger David Lega, själv rullstolsburen sedan födseln.

Om Föreläsningarna


David föreläser om hur man tänjer på sina egna gränser och under rubrikenEntreprenör – utan gränser.  Alla människor kan utvecklas längre än vad de själva tror är möjligt, efter sina egna förutsättningar.

David föreläser även under rubrikerna Det egna ansvaret och under rubriken Våga bli bättre – strunta i att vara bäst och Våga göra nya saker.

Hans föreläsningar har olika inriktning beroende på vilka som lyssnar. Grundtanken i alla föreläsningar är dock att alla människor kan utvecklas längre än vad de tror är möjligt, utefter sina egna förutsättningar.
Coaching, motivation, inspiration och entreprenörskap blandat med glädje och humor i en ständig dialog med publiken, gör att ingen lämnar en föreläsning med David oberörd.

Föddes Med Ett Handikapp

 

David lever med ett handikapp sedan födseln, artrogryphos, som gör att hans armar är så gott som helförlamade. I benen har han cirka 30 procents styrka. En virusinfektion som drabbade hans mamma under graviditeten slog ut vissa celler i ryggraden på honom. Detta gör att David inte har kontakt med alla muskelgrupper i sin kropp. Beskedet från läkarkåren var att han aldrig ens skulle kunna sitta upp utan hjälp.
Tjugotvå år senare slog David sitt första världsrekord, av sammanlagt fjorton, i simbassängen.

Utsedd Till Årets Ledare I Världen


David har blivit utsedd till – The Outstanding Young Persons of the world 2005. Tidigare pristagare är bland annat Orson Welles, Nelson Rockefeller, Leonard Bernstein, John F. Kennedy, Wayne Gretzky och Elvis Presley. Och David är förstås oerhört hedrad och glad över att ha tilldelats priset.

– Det känns helt otroligt, men det är också en stor skillnad att vara nöjd och att sitta nöjd, säger David som inte tänker vila på några lagrar utan fortsätta utveckla sina föreläsningar och sig själv som person.

David Legas Föreläsningar

Föreläsningar

– Det egna ansvaret (ny)
– Entreprenörskap – utan gränser.
Kärlek, stöd, krav & beröm – Självförtroendets 4 ben.
– Vi styr våra hjärnor och våra hjärnor styr oss.
– Tänja gränser / Positivt tänkande.
– Våga bli bättre – strunta i att vara bäst.
– Våga göra nya saker.

Ämnen David Berör

– Objektiv och subjektiv framgång
– Entreprenörskap
– Våga berömma/Våga ställa krav
– Vad är ett bra liv?
– Målsättningsmodell – Hjulet.
– Må bättre och klara mer
– Inse sina egna begränsningar
– Coachning – Hur peppar jag någon som inte vill bli peppad?

Sagt av Publiken

” En talare av världsklass. ”

” Skicklig på alla områden och spelar på alla strängar. ”

” David är en blandning mellan ståuppare, idrottsman, estradör och mycket godföreläsare. ”

” Berörde allas känslor. Intet öga var torrt. ”

” Den bäste vi haft. ”

” Vilket fokus och vilken kraft och energi. ”

” Warmth, charm, candor, great speaking style, humility and the video´s were very entertaining and provocative. ”

” Han knöt an till publiken och fick dem att känna sig speciella. ”

” Publiken bestod av allt från 10-12 år och uppåt. Jag är övertygad att alla fick med sig något och fick nya perspektiv. ”

” Överträffade förväntningarna. ”

” Det här var fullpott. ”

” En höjdardag i världsklass. ”

” David Legas föreläsning kommer jag att minnas ett bra tag. ”

” David Lega, ruggigt bra. ”

” Alldeles lysande. ”

” Lega har en enastående förmåga att skapa kontakt med sin publik. ”

” Vi kunde ha lyssnat dubbelt så länge. ”

” En fantastisk kväll som fortfarande efter en månad diskuteras och refereras till. ”

Kontakta Oss

10 + 2 =

0500 - 42 86 02

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng