fbpx

Fanny Ahlfors

Fanny Ahlfors

Ge aldrig upp – gör som Fanny våga testa och misslyckas

– Jag älskar att utmana mig själv!  När jag såg olika utmaningar i träningen i mitt flöde i sociala medier väcktes ännu mer nyfikenhet att testa olika konstiga och kul övningar. Det var så det började, säger Fanny som har blivit ett fenomen och inspirationskälla som följs av tusentals på Instagram där hon lägger ut sina olika extrema utmaningar.

Utmaningar som kräver att du både är stark, smidig och uthållig.

Fanny är en tidigare hästtjej som fastande för kickboxning och boxning. Löpningen har alltid funnits med i bilden, men hon har ofta varit skadad. Under sina skadeperioder har hon testat nytt och olika utmaningar som till en början varit helt omöjliga.

Vill dela med sig
Nu vill Fanny ta ett steg till och föreläsa och hålla i workshops för att få fler att våga testa någonting nytt.

– Alla kan och det gäller att inte ge upp, säger Fanny som själv vet att det inte är så enkelt som det ser ut.
– Jag har blivit expert på att trilla, men vi behöver trilla för att komma upp och komma vidare i livet. Det är en lekfull träning och jag ser hela världen och miljön i min omgivning som min lekplats, säger Fanny som nyligen hade Sportspegeln på besök.

Inspirerande föreläsare – 3 grejer att ta med från föreläsningen

  • Hitta en egen träningsform som du tycker är kul, som du vill och kan fortsätta med!
  • Var nyfiken i vardagen, var kan jag hitta utmaningar eller tänka mer som barn? Hur kan jag få allt att bli mer lekfullt?
  • Sätt upp ett mål, ett lopp, en utmaning eller en övning du vill klara. Dela sedan ner i delmål och för att se vad du behöver göra för att nå mål!

Vem är Fanny?
– Jag är 31 årig tjej som jobbar på PwC som alltid varit intresserad av träning. Började som hästtjej som sedan fastande för kickboxning, boxning och nu senast klättring, ninja och OCR löpning (OCR står för Obstacle Course Racing och är hinderbanelöpning). Målet är att kunna springa bra på OCR VM i oktober.

Vad jag gör?
– Jag tränar det som jag behöver för att nå mina mål men samtidigt har och blir jag motiverad av att göra andra träningsutmaningar som hon lägger ut på Instagram och skapa egna utmaningar som andra kan göra och bli inspirerade av.

Nyttan av att våga testa?
– Barn som ska lära sej gå ger aldrig upp. De testar om och om igen. När vi är vuxna sätter vi ofta upp regler och krokben för oss själva. Vågar vi testa, vågar vi misslyckas så kommer vi också inse att vi kan mycket mer än vad vi tror.

För vem? Vem/vilka har nytta av din träning, dina tips?
– Alla som vill komma igång med sin träning eller har fastnat och vill hitta ny motivation i träningen.

Dina framtida mål?
– Lite som ovan, rent tävlingsmässigt är det OCR VM. Större är det att kunna jobba med att träning och inspirera andra till att röra på sej mer.

Stefan Jonsson SAJ 2017 ©

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng