Henrik Fexeus

Henrik Fexeus

– föreläsare & författare –

Idag är Henrik Fexeus Sveriges mest kända psykologiska manipulatör, mentala illusionist och förmedlare av kunskap inom omedveten kommunikation och påverkan.

Henrik har studerat kommunikativa och mentala tekniker inom en mängd olika områden, från klassisk psykologi till hypnos och skådespeleri, samt analyserat påverkan genom media, reklam, propaganda och memetik.

Idag är han en efterfrågad föreläsare och författare inom området omedveten kommunikation. Hans böcker och tv-program har spridits över hela världen. Det är dock på scen som Henrik verkligen kommer sin till rätt: med sin egensinniga mix av rackarspel och genuina tekniker är han en unik underhållare, en psykologisk illusionist som drar utsålda hus.

Henrik har fått höra att han skulle vara farlig, vilket han bestämt förnekar. Han beskriver istället sig själv som en trevlig och avslappnad kille som tycker om människor.

Speciellt de som gör som han vill.

HENRIKS FÖRELÄSNINGAR

KONSTEN ATT LÄSA TANKAR
– Vad vi säger till varandra utan att veta om det
En stor del av vår kommunikation sker utan ord och utan att vi tänker på det. Varje sekund använder vi vårt kroppsspråk, vårt tonfall och vårt ansiktsuttryck för att tala om vad vi egentligen tänker – utan att vi har en aning om vad vi säger.
Vi använder också vår ordlösa kommunikation till att skapa relationer med andra människor.
Goda relationer är grunden till alla meningsfulla utbyten. Om du inte först kan få någon att vilja lyssna på dig och lita på dig kommer de inte lyssna på vad du har att säga. I en rolig och överraskande föreläsning lär Henrik dig att använda din omedvetna, ordlösa kommunikation till att skapa en god relation med vem som helst, där du får andra att inte bara lyssna på dig utan också tycka om dig.

DINA MENTALA SUPERKRAFTER
– Bootcamp för din hjärna!
Du kan betydligt mer än vad du vet om. Din hjärna besitter fantastiska förmågor – om du vet hur den fungerar. Henrik förklarar hur du kan använda din hjärna betydligt mer effektivt än du gör och lär dig enkla genvägar och psykologiska trix för att nå resultat du inte trodde var möjliga. Med humor, interaktiva tester och oväntade demonstrationer får Henrik hela publiken att trimma sina mentala superkrafter redan under föreläsningen. Det handlar inte bara om att bli smartare utan att få ett nytt förhållningssätt till dig själv och din förmåga där du kan uppnå högre mål än tidigare och ha en roligare tillvaro.

BLI KREATIV PÅ EN TIMME
– Kreativitet som arbetsverktyg
Kreativitet är en missförstådd egenskap. Det är inget som är förbehållet vissa genier, utan något som vi alla har. Vi vet bara inte hur vi ska använda den. Sanningen är att kreativitet går att använda i alla situationer, från att måla en tavla till att planera ett projekt eller göra ett Excel-formulär. Så fort det finns ett problem att lösa går det att vara kreativ.
Med roliga exempel och interaktiva övningar slår Henrik hål på fördomarna om kreativitet. Publiken får veta vad det egentligen handlar om och får lära sig verktygen för att kunna vara precis så kreativa de vill, när de vill.

MAKTSPELET
– Hur du får andra att göra som du vill och älska dig för det
Har du någonting försökt få någon att göra som du vill? Då har du också spelat Maktspelet. Alla spelar det hela tiden, men det går att göra bra eller dåligt. Det dåliga sättet är det vi oftast tänker på när vi hör ordet ”makt”, någon som med manipulation eller tvång får andra att lyda. Men effektiv makt är inte något man tar, det är något man får.
Med konkreta exempel och uppseendeväckande demonstrationer avslöjar Henrik den överraskande sanningen om hur du gör för att få andra att vilja göra det du ber dem om – och dessutom ha roligt under tiden.

Henriks böcker

Henrik har skrivit sju böcker som sålt i över en halv miljon exemplar i Sverige och hittills översatts till 23 språk;

Konsten att Läsa Tankar (2007), När Du Gör Som Jag Vill (2008), Alla Får Ligga (2009), Konsten Att Få Mentala Superkrafter (2011), Öka Din Sociala Kompetens – På 1 Timme (2012), Bli Kreativ – På 1 Timme (2012) samt Maktspelet (2013).

Henrik ledde också två säsonger av den internationellt uppmärksammade TV-serien Hjärnstorm för SVT och har suttit med i juryn i TV4:s Talang. 2014 är han programledare för SVT:s unika satsning Kärlekskoden.
Idag är han en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare inom mänskligt beteende, samt en internationellt prisbelönt underhållare med de två utsålda sverigeturnéerna SinnesCirkus (2009-2011) och I Ditt Huvud (2012-2013).

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng