Gabriella Grünwald

Gabriella Grünwald

Det du fruktar allra mest är just det som till slut kommer att befria dig. Möt vår föreläsare Gabriella Grünwald som
bevisar att det är går att överleva sexuella övergrepp i barndomen.

Nolltolerans på fysisk och psykisk misshandel
Enligt Gabriella är det fullt möjligt att besegra kriget om våld i nära relationer. Trots att ett traumatiserat barn kan vara så nedsatt att dess uppfattningsförmåga helt gått förlorad. Men om barnet får hjälp, blir sedd, bekräftad och respekterad kan det på sikt komma att uträtta underverk i skolan och i sitt framtida arbetsliv. Och får man inte hjälp i barndomen går det
ändå att hjälpa individen som vuxen.

Sanningen
Gabriella har en egen självupplevd historia som har alla kriminella inslag man kan tänka sig och som handlar om fysiskt och psykiskt våld bakom kulisserna i villan där hon växte upp som barn. Hennes ovanliga berättelse skakar om i grundvalarna, men den ger ändå tillförsikt och hopp. När våldets silhuetter tar sitt strypgrepp leder hon bort från mörkret och ut i ljuset. Hon blottlägger pedofilerna, psykopaterna och mytomanerna. Men hon öppnar också dörren till det friska. Hon utbildar oss om barns rättigheter genom polisens arbete och den svenska lagboken. Hon vet hur man ska identifiera tecken på
sexuella övergrepp hos barn i alla åldrar och hos unga vuxna.

Svindlande siffror
Enligt färsk forskning bär 20-25 procent av barn eller ungdomar i en skolklass på något trauma av sexuell art. Med andra ord: Runt 4 barn i en grupp om 20 individer bär på ngt slags trauma. Individer som just därför eventuellt inte kan
komma att producera vidare i samhället. Svårt, brännhett och tabubelagt. Men Gabriella räds inte frågorna som andra inte vågar ta i. Med sin prestigelösa, varma och raka kommunikation når hon fram till barn och vuxna för att förebygga våld i nära relation. Hon vänder sig till ledare i företag och organisationer men också till skolor och universitet för att bryta tystnaden och bryta tabun.

Vem betalar fakturan?
Genom sina föreläsningar vill hon förebygga svarta destruktiva mönster och depressioner, få ned sjukskrivningarna som följer på psykisk ohälsa och tillsammans med företagsledare och andra ledande aktörer i samhället ta greppet om ett av våra största samhällsproblem.

Gabriella om Gabriella
– Vi är många som slänger oss med det citatet ”It takes a village to raise a child”, men fundera på vad detta betyder! Det är vackert och underbart, men hur många utav oss lever efter detta? Jag kan säga att jag verkligen gör det. Och jag vet hur man gör. Varje länk i kedjan är viktig. Vi är inte starkare än vår svagaste länk. Vi måste på allvar hjälpas åt, för den du tror ska skydda barnet är ofta just den som är förövaren. Därför måste vi alla agera och vara viktiga delar i det village som vi säger att vi står bakom. Vi lever i ett samhälle där tystnaden är extremt stor samtidigt som övergrepp-statistiken är
skrämmande hög. Den ekvationen går inte ihop idag.

Fysisk misshandel är livsfarlig, men psykisk misshandel är farligare

– Vi måste lära oss på vilka stigar ondska slingrar sig. Till vardags. Och tillfest. Kan vi knäcka koden kring människors skörhet och trauma, olika medmänniskors bagage, ja, då har vi hittat en extremt viktig nyckel till en värld där sjukskrivningar kommer att minska radikalt i Sverige. Detta är så stort, så stort. Men vi har inte ens skrapat på ytan ännu.

Gabriella Grünwald är journalist, beteendevetare och överlevare. Hon har haft en central roll i en pågående brottsutredning som tagit förövaren hela vägen till häktning, till åtal och till kommande rättegångar. Gabriellas egen dramatiska berättelse men också hennes utbildande moment är idag en viktig och stor hjälp för andra utsatta men även för ledare inom alla områden i samhället.

Röster från några som blivit inspirerade av Gabriella;

”Du ägde hela lokalen och hela mitt känsloliv! Tack för en gripande kväll som jag delat med alla på både jobb och hemma!”
”Du är en superhjälte. Du är en modig själ och en otrolig förebild.”
”Fantastisk väl framfört föredrag. Sakligt, gripande, skrämmande, upplysande och väl sammanhållet. Du imponerar stort!”
”Jag satt förhäxad i 2 timmar! Stort lycka till att sprida detta otroligt viktiga ämne för att skydda allas våra barn!
”Mod, kraft och insikt sprider du genom att berätta, och du gör det med ord och formuleringar som fängslar totalt.”
”Det här måste du fortsätta att berätta om, precis detta ska varenda vuxen höra! Skulle vara underbart om skolor i landet bokar upp dig hela hösten.”
”Du satte ord på det svåra med en otrolig pricksäkerhet, timing och känsla.”
”Det mörka vinner aldrig med en kvinna som du.”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng