fbpx

Fredrik Sträng

,

 – Det är när vi blir inspirerade som idéerna kläcks och det är när vi blir motiverade som vi vågar ta steget framåt, säger Fredrik som menar att det handlar om att våga leva livet och genom sina äventyr få andra att uppnå sina drömmar.

Stora expeditioner ställer höga krav. Hög höjd, bitande kyla, snöstormar, glaciärsprickor och ansvaret för sig själv och andra människor gör bergsklättring till en av de största utmaningar man kan utsätta sig för. Fredrik föreläser om sina erfarenheter från bl.a. K2 och om vikten av rätt kommunikation, personligt ledarskap och effektivt lagarbete.

Framgång förutsätter att man har ett starkt psyke, god kondition, rätt erfarenhet och kunskap. Det förutsätter också goda förberedelser och att man känner sin motståndare, i detta fall berget. Fredrik betonar alltid att du inte kan nå toppen om du inte mår bra. Han visar hur det går till.

I föreläsningarna talar Fredrik om ”toppfeber”, ett fenomen som inte bara gör sig känt inom klättring utan även i näringslivet där målet blir för personligt att man trots tydliga varningssignaler inte avböjer ett toppförsök. Inom klättringen kan konsekvensen vara bråd död. Inom näringslivet kan det handla om företagets överlevnad. Fredrik belyser och betonar vikten att fatta rätt beslut under extrem press och stress. Han lyfter också värdet av bra teamwork som präglas av ärlighet och ett öppet kommunikationsklimat – teamet är ju aldrig starkare än den svagaste länken.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng