Emil Sergel

Emil Sergel

– filmare, nomad & föreläsare –

Emil Sergel jobbar som frilansfilmare och har producerat äventyrsdokumentärer för svenska och internationella tv-kanaler. Genom kameralinsen har han varit med på bergsbestigningar i Himalaya, djuprekord i Röda havet, expeditioner i polarområden och nära möten med hajar i Mocambique.

Han har även skrivit boken ”Mitt år som nomad.”

Emil bestämde sig för att leva som en nomad under ett år. Ett liv utan ett fast hem för att undersöka vad som hände. Ett uppbrott för att försöka hitta rätt i livet. Ett år av valfrihet och upplevelser. Ett år där han kom att utmana sina gränser och springa sitt första ultramarathon, hångla med en bushpilot i den indonesiska djungeln samt lyckas tjäna ett par hundra tusen kronor på några veckor efter att han precis tagit beslutet att inte jobba så mycket.

Föreläsningen – Konsten att släppa taget

”Under de fyra ensammaste dagarna i mitt liv börjar jag fantisera om ett liv utan prylar, möbler och måsten. Om ett liv där jag lever enklare, jobbar mindre och lever mer. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att jag måste testa.”

Om möjligheterna är oändliga varför väljer då nästan alla att leva samma slags liv? Med bostadsrätt, fast jobb, banklån och fem veckors semester. Emil bestämmer sig istället för att leva som en nomad under ett år. Han håller en inspirerande föreläsning om förändring och livsdesign. Om vägen till ett friare liv utan prylar och måsten. Om konsten att tjäna pengar utan ett fast hem och om att hitta essensen i livet.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng