fbpx

Elisabeth Ohlson Wallin

,

– fotograf, konstnär & föreläsare –

Bilder som upprör, förför och berör. Varför lyckas Elisabeth alltid tränga igenom mediabruset med sina bilder? 
Vare sig det är en naken Camilla Henemark med Kungen, en cyklande Jesus, ”tjackhoror” eller en leende bankdirektör. Med sina över 30 års erfarenhet som fotograf och konstnär underhåller hon er med allvar och folkbildning.Hur kan  bilder – allvarliga såväl som roliga – inspirera och utveckla oss till att tänka i nya tankebanor?
Är kanske en provokation till och med nyttigt för att vi ska utvecklas?
Varför blir vissa arga och vissa skrattar?
Just detta föreläser Elisabeth för oss på ett lättsamt och humoristiskt sätt.Självlärd fotograf
Elisabeth är självlärd och har en bakgrund som dokumentärfotograf. På 1980-talet inleddes karriären som pressfotograf på några av Sveriges stora tidningar. Hennes arbeten sträcker sig från provocerande konst via läckra omslag på glansiga papperstidningar till porträtt av affärsmän i årsredovisningar.

Väckte starka känslor
Genombrottet kom i och med den laddade utställningen ”Ecce Homo” (1998) som skildrar Jesus bland homosexuella. Utställningen skapade starka känslor, bl.a. så möttes Elisabeth av stenkastning hot och hade polisövervakning när utställningen var på turné runt om i Sverige. Till och med Påven från sin Vatikanstol lade en ”bulla” på Ecce Homo.

Än idag lever Ecce Homo och visades i Belgrad under endast i dag efter att 2000 poliser fick bevaka utställnings lokalen
Sen dess har Elisabeth gjort fler utställningar, ofta med tabubelagda ämnen som tema. Nu arbetar Elisabeth med humor och satir till en ny utställning där redan den första bilden  ”Kungamiddagen” väckt starka känslor.

Kungen är farligare än Jesus (NY)
Elisabeth föreläser och berättar på ett varmt och humoristiskt sätt om sina bilder på Kungen, Jesus och stadsministern. Behövs Satiren och vad gör den med oss?
Har bilden makt i dagens samhälle och behövs den politiska konsten?

Vem bestämmer vad som är normalt och vad som är onormalt, naturligt eller onaturligt?
Tar du ansvar för dina åsikter? Elisabeth vill att föredraget ska inspirera till att tänka i nya banor och få åhörarna att våga prata med varandra om känsliga ämnen. Genom att visa bilder både från sina kommersiella uppdrag och från sina konstnärliga utställningar berättar Elisabeth hur hon tänker och hur hon får sina idéer.

Från Tjackhora till Statsministern
Är ett visuellt föredrag av fotografen och konstnären Elisabeth där du kan njuta, skratta och uppröras av en mängd bilder och upptäck det du inte visste fanns.

Elisabeths visuella föredrag passar för såväl stora som små sammanhang och pågår ca 45 – 60 minuter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng