fbpx

Elinor Falkman

, ,

– Retorik är ingen talangsport – det är teknik, metod och övning. Alla kan bli bra på att ta ordet, behålla det och få som de vill, säger Elinor som medverkar som retorikexpert i Nyhetsmorgon i TV 4 under hela presidentvalet i USA och som nu finns tillgänglig som retoriker och föreläsare via SAJ!

 

Elinor är retoriker, föreläsare, retoriker, coach, storyteller, föreläsningsproducent eller talförlösare.

– Retorik, kommunikation, storytelling, säljteknik, presentationsteknik – det är alla sidor av samma sak. Men samma utmaning som grund och samma mål i sikte, nämligen: få folk att lyssna och göra som just du vill.

Föreläsningar och kurser
Basen i Elinors verksamhet och erbjudande via SAJ är kurser och föreläsningar för näringsliv och organisationer. Här strävar Elinor alltid efter att förmå deltagare och lyssnare att bli de bästa retoriska versionerna av sig själva. Hon jobbar mot att en gång för alla slå hål på myten om att det finns något som heter ”talet gåva”. Det handlar om metod, verktyg och övning och Elinor älskar att dela med sig av retorikens tekniker.

Gedigen erfarenhet
Som grund har Elinor en HR-examen från Uppsala Universitet, med retorik- och juridikstudier som en del av utbildningen. Hon arbetar med retorik i familjeföretaget som 19-åring och har under åren som gått jobbat som kursledare, lärare och coach. Vid sidan om också arbetat med HR och organisationsutveckling i Norge och på Island, sälj samt som retoriklektor på KTH.

Elinor har haft förmånen att få göra över 400 sändningar med Expressen-TV där hon bland annat bevakat, analyserat och kommenterat det amerikanska valet 2016, Svenska val och Oscarsgalan. I SVT har hon kommenterat Nobelfestens bankettal och Vetenskapskommunikation mellan 2016 och nu senast 2019. I TV4:s Nyhetsmorgon blandas analyser av politik och konungens jultal.

Retorikexpert under USA:s presidentval 2020
Under 2020 kommer hon bevaka det amerikanska valet för TV4 och kommentera i Nyhetsmorgon som deras retorikexpert.

– Målet är alltid att få tittarna att förstå vad som ligger bakom, se igenom och förklara det som kanske inte uppfattas på en gång.

Värnar om den yngre generationen
Något av det roligaste och kanske viktigaste Elinor har spenderat tid på är som domare i 7 säsonger av UR:s Kristallennominerade radio och tv-progam Retorikmatchen där 6:e klassare tävlar i att argumentera, berätta och hålla tal.

– Det är magiskt att se en ny generation växa fram, som inte är rädd för sin egen röst och sina egna åsikter. Som många av oss i tidigare generationer var. Det är en demokratifråga att visa att retorik är makt och att alla barn har tillgång till den, säger Elinor.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng