Christina Stielli

Christina Stielli

-Jag satt i min bil vid ett trafikljus, mitt mobilsvar hade nyss talat om för mig att jag hade 48 nya meddelanden, bilarna tutade bakom mig, det var grönt ljus. Skulle man köra när det var grönt eller skulle man stanna då? Jag hade ingen aning.

Så berättar Christina Stielli när hon beskriver vad som hände när hon var en av de tusentals som gick in i väggen i slutet av 90-talet. Begreppet ”utmattningssyndrom” myntades av professor Marie Åsberg men blev inte en vedertagen term förrän 2003. Christina letade sig igenom sin egen totala utmattning, tvingades till lång sjukskrivning och en lång period för att kunna stå på benen igen.

Christina nya föreläsning om stress – som bokas via SAJ
Idag reser sig väggen igen och fler och fler blir sjuka av en negativ stress. Christinas föreläsning vänder sig till individer och arbetsgrupper, chefer och medarbetare oavsett yrke och ålder. Föreläsningen tar upp på vilket sätt den långvariga stressen riskerar att smyga sig på, att det inte bara är arbetsgivaren som bär ansvar för den hälsosamma arbetssituationen och på vilket sätt vi kan förebygga, dra i handbromsen och framför allt – få balans i livet.

Ur föreläsningen:
– Så mår hjärnan bäst i en tidspressad tillvaro.
– Räkna enkelt ut hur tidspress ska kunna bli balans.
– Vad ska vi välja bort? Det onödiga eller det nödvändiga?
– Varningssignaler när kroppen säger stopp.
– Eget ansvar är det viktigaste ansvaret.
– Tips och verktyg för att skydda sig själv och slippa sjukskrivning.
– Strategier och verktyg för arbetsgivaren för att minska sjukskrivningar.

Om Christina
Christina är en efterfrågad föreläsare och en liten raket på föreläsarhimlen. Hon berättar med värme och personlighet om vikten av att ta ansvar för arbetsglädje, medarbetarskap och kommunikationer. I den här – helt nya – föreläsningen tar hon åhörarna med till den dagen hon insåg att hon hade låtit stressen gå för långt.

3 frågor
Vem är Christina Stielli?

– Jag är en rätt välmogen kvinna i mina bästa år, bor i Stockholm i en lägenhet som numera är lite tom eftersom mina döttrar flyttat hemifrån. Jag har skrivit sju böcker, jobbat som marknadschef och hotellsäljare, städerska och försäljningschef, jag älskar att gå barfota i gräset och kan inte leva för långt från ett hav.

Berätta om din stressföreläsning.
– Jag har länge funderat på föreläsningen, den har fått lov att mogna hos mig och jag har velat förstå ännu mer än vad jag faktiskt gjorde då, i slutet av 90-talet, när jag brakade sönder själv. Det är en oerhört viktig föreläsning! Det går nämligen att i tid hindra människor från att bli sjuka av stress, jag önskar att jag kan få bidra till att människor helt enkelt kan se det. Och må bättre.

Varför ska man välja att boka en föreläsning med dig?
– Jag vet vad jag pratar om. Det finns ingenting av det jag tar upp i mina föreläsningar som jag inte själv varit med om. Jag kan förmedla allvarliga och livsviktiga saker tillsammans med ett skratt. Jag vill att deltagarna verkligen ska sväva någon centimeter ovanför golvet när jag lämnar. Det brukar faktiskt ofta bli så

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng