fbpx

Christina Rickardsson

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj, men hon var otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma.

Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina.

Men vi backar tillbaka lite för Christina föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien. Där bodde hon tillsammans med sin mamma i en grotta.
Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till ett välmående villaområde i Vindeln, i Västerbotten.

Christinas föreläsning – Sluta aldrig gå
Sluta aldrig gå – så är titeln på hennes föreläsning och bok.

– Min debutbok, Sluta aldrig gå, är en hyllning till de tre kvinnor som har betytt allt för mig och som jag nu alla har förlorat: min biologiska mamma, min adoptivmamma, och min allra första vän, Camile, säger Christina.
– Dessa kvinnor gav mig styrkan att ta mig fram i livet och våga följa mina drömmar.

– Med min historia vill jag inspirera människor, visa att drömmar kan förverkligas oavsett var man kommer ifrån. Min livsresa har kantats av sorg, smärta och förlust, men också av väldigt mycket kärlek och glädje. I slutändan är det ändå kärlek, vänskap och glädje, tillsammans med de val vi gör i livet, som verkligen har betydelse. För hur olika liv vi än lever så är vi innerst inne lika, säger Christina som inspirerar och vill skapa förståelse, som både föreläsare och författare.

Det kanske är svårt att tro, med tanke på den mörka och djupt berörande historien, men Christinas föreläsningar är också fyllda av skratt, hopp och stark framåtanda. Man blir inspirerad, känner tacksamhet, och får bränsle åt en ännu starkare drivkraft till sina egna strävanden. Hon sprider ett värmande budskap.

Christina vill öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng