fbpx

Christina Bengtsson

Christina Bengtsson

– Jag vill lära dig hur du ska förvalta ditt viktigaste kapital: ditt fokus.

Så säger Christina Bengtsson expert på fokus och grundare av Ignore to focus!

Och hon utvecklar sitt resonemang på följande sätt;
– Med ett ständigt växande brus omkring oss och i en accelererande uppmärksamhetsekonomi är det inte konstigt att vi kämpar för att hitta och behålla fokus. Särskilt inte när vi spenderar allt mer tid på sociala medier, som i många fall är skapta för att tilltala våra impulser och som tar bort fokus från det vi verkligen bryr oss om. Som att sträva efter att förverkliga våra drömmar, hitta våra förmågor eller lösa riktiga samhällsproblem – ett orosmoln som lyfts av James Williams, tidigare sökanalytiker hos Google. 

– För att hitta fokus behöver vi lära oss att skala bort distraktioner som kommer inifrån. Störande tankar i form av för högt ställda förväntningar, oro inför framtiden eller grubblande över det som gick snett rubbar vårt fokus. Det hindrar oss från att vara i nuet där vi fungerar och presterar som bäst. 

– Den viktigaste förmågan som ledde mig till guldmedaljer i precisionsskytte och mina framgångar bortom prispallen var just förmågan att filtrera både inre och yttre distraktioner. Att försöka tvinga fram ett fokus var ofta helt lönlöst. Istället arbetade jag med min mentala närvaro och utgick från vem jag var och min egen kapacitet. Det hjälpte mig att ignorera omvärldens brus och nå extremt fokus, säger Christina. 

I grunden är alla vi människor fokuserade, men omvärlden och våra tankar distraherar oss. Syftet med Ignore to focus är att hjälpa till att skala bort distraktioner som hindrar oss från att uppnå full potential och tänka klart.

– Med detta vill jag hjälpa dig att ignorera det som hindrar dig från att nå framgång, klara långsiktiga mål och må bra i nuet.

Christinas bok – Konsten att fokusera
– I min bok Konsten att fokusera: 10,9 och under mina föreläsningar delar jag med mig av dessa erfarenheter och modeller. Jag vill lära andra att såväl under press som i livet i stort nå en högre fokus, något många eftersträvar i ett intensivt prestationssamhälle. För mig handlar det inte om att bli något nytt, eller något bättre utan om att i all sin enkelhet kunna fungera precis så bra som vi redan är, säger Christina som är en erfaren ledare och expert på att hålla huvudet kallt under pressade förhållanden.

Under hennes föreläsningar får du lära dig om ledarskap, hur du skall tänka för att övervinna svåra hinder, komma tillbaka efter ett nederlag och träffa mitt i prick när det verkligen gäller. Fokus är framgång!

Om Christina
Christina föreläser även internationellt bland annat TEDx där hon har 260 000 wievs.
Hon har ett gediget CV bland annat den första kvinnan som Chef European Liason Office.
Vid två tillfällen har ÖB medaljerat Christina med coin.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng