fbpx

Charlie Eriksson

, , ,

Sveriges viktigaste föreläsning – boka Charlie Eriksson

Skjortan var nystruken, klockan blänkte, betygen var på topp och han hade gjort sig ett namn i studiestaden. Ändå satt han på en bänk och grät som han aldrig gråtit förr. Charlie Eriksson hade drabbats av panikångest. Ångest som ledde till flera självmordsförsök och turer in på psykakuten. I dag håller “Svenska hjältar”-nominerade Charlie Eriksson i sina eftertraktade och berörande föreläsningar om psykisk ohälsa. Vem som helst kan drabbas. Men du är aldrig ensam.

Våra liv verkar allt lyckligare på sociala medier och liknande, men faktum är att psykisk ohälsa ökar. Charlie Eriksson brinner för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och få andra att våga söka hjälp i tid. Under hans föreläsningar lär du dig upptäcka varningstecknen hos dig själv och människor i din omgivning – innan det kanske är för sent.

Charlie Erikssons är en framstående social entreprenör som gör skillnad och uppmärksammar psykisk ohälsa via sina föreläsningar och sitt engagemang i sin organisation Aldrig Ensam.

Aldrig Ensam Show 2022
Charlie Eriksson är prisbelönt entreprenör och grundare av projektet Aldrig Ensam. Axel Schylström är en av Sveriges främsta artister. I Aldrig Ensam Show lyfter de tillsammans på locket till psykisk ohälsa, något av det mest tabubelagda som finns. De får det komplicerade ämnet att bli enkelt och hanterbart och ger konkreta verktyg som kan rädda liv.
Aldrig Ensam Show arrangerades även under 2019 och som då lockade 10 000 deltagare runt om i Sverige.

OBS. Det finns möjligheter att boka en egen Aldrig Ensam Show under 2022 eller våren 2023 i er kommun! Kontakta Stefan på SAJ för mer information!

Boka en föreläsning med Charlie via SAJ som sköter hans bokningar!

Utmärkelser
Charlie har mottagit ett flertal utmärkelser som Årets Sociala Entreprenör, Stora Kommunikatörspriset och Årets Föreläsare 2016 av SAJ.

Under åren har Charlie arbetat aktivt för att lyfta fram det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa från källaren till finrummen, via sina uppskattade föreläsningar.

Charlie är en efterfrågad föreläsare som sprider livsviktig information i skolor, organisationer, företag, kommuner och landsting. Efter att själv ha lidit av psykisk ohälsa i form av depression och panikångest som resulterade i flertalet självmordsförsök fann han motivationen att börja inspirera och motivera andra ungdomar att välja livet samt att skapa en social acceptans kring ämnet. Genom sin egen historia i centrum levererar han kunskap, inspiration och känslor till åhörarna.

Charlies föreläsning
Charlie har olika föreläsningsrubriker och här är några av dessa.

  • Psykisk ohälsa, entreprenörskap och inspiration.
  • Psykisk ohälsa – fokus på depression och panikångest
  • Entreprenörskap – att starta upp ett nationellt projekt
  • Marknadsföring – Hur når man ut ur det så kallade bruset?
  • Socialt entreprenörskap – engagemang som förändrar samhälle

Sagt om Charlies föreläsning;
”Charlie Eriksson trollband en fullsatt Teater Forum i Köping på onsdagskvällen med ett ämne så känsligt att det nästan är otänkbart att tala om.”
”När en fullsatt lokal med 450 gymnasieelever är så tyst att man kan höra en knappnål falla, då är det världsklass.”
”Alla borde få chansen att se Charlie Erikssons föreläsning, en livräddare.”
”Den bästa föreläsningen någonsin, kände igen mig mycket och tårarna bara rann.”
”Jag önskar att jag fick se Charlies föreläsning när jag var ung.” 

Om Charlie
Charlie berättar;
– 4 november 2007 hände något som kom att förändra mitt liv, en kär vän faller ihop under en innebandyträning och hans liv går ej att rädda. Han blev bara 16 år, en son, bror och klasskamrat lämnade hastigt denna jord. Jag glömmer aldrig stunden när vi fick beskedet i skolan att han inte längre fanns ibland oss. Det har snart gått sex år sedan det hände, men än idag tänker jag på hur han spred glädje omkring sig. 

Sommaren 2010 bestämde jag mig för att följa med två före detta klasskamrater till Australien för att resa runt och arbeta under ett års tid. Det hela slutade med att jag nöjde mig med en månads semester men mina kompanjoner blev kvar desto längre. Sådan var jag som person, spontan och oförutsägbar. Väl hemma på svensk mark igen började jag dejta en tjej, vi blev ett par och mitt liv började bli riktigt stadigt. Vi var väldigt förtjusta i varandra och hade alltid roligt ihop. 

År 2011 är ett år som består av flertalet resor, i juni besökte min dåvarande flickvän och jag Korfu i Grekland. I november åkte jag ensam på en sista minuten resa, två veckor i Thailand. Direkt när jag kom hem från Thailand packade jag om mina väskor och begav mig med dåvarande flickvännen till Egypten för en vecka med sol, bad och osköna försäljare. 

I januari år 2012 tar jag på riktigt klivet in i vuxenvärlden, antagen till Linnéuniversitetet i Kalmar och mitt första lägenhetskontrakt är påskrivet. Jag blev årets ”nolla” på introduktionen och satte direkt mitt namn på kartan nere i Kalmar. Den dåvarande flickvännen var kvar i hemstaden och förhållandet rann ut i sanden, i februari beslutar vi oss för att gå skilda vägar. Samma sommar ses vi igen och förhållandet får en nytändning, men den glöden höll bara till september och det tar återigen slut. 

Livet som student innebar för mig ständigt festande, minsta möjliga plugg och att spendera otroligt mycket tid med vännerna. I september 2012 får jag jobb som studentambassadör för Samsung. Vilket innebar sponsring av produkter mot att jag tillsammans med en kollega drev en facebooksida med diverse kampanjer och tävlingar. Ett riktigt roligt jobb och en potentiell möjlighet att få in en fot på det enorma företaget Samsung. 

Att prestera på topp är min ambition, man kan ALLTID bli bäst! Resultatet av mina höga krav i kombination med stress i form av studier, jobb, träning och att finnas till som vän ledde mig rakt in i en depression, en depression som jag vägrade att acceptera, en depression som höll på att kosta mig livet, inte en gång utan flera. 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng