Catharina Segerbank

Catharina Segerbank

Catharina Segerbank föreläser och om livets växlingar. Om glädje och om sorg, men framför allt om att man bör hejda sig en smula och låta livet komma ikapp en.

Catharina är teologie doktor, präst och författare. Hon har över trettio års erfarenhet som präst i Svenska kyrkan, och har en bred erfarenhet av ekumenik och religiös dialog.
Hon var tidigare anställd som Direktor för ekumenik vid Sveriges Kristna Råd.

Boka föreläsare: Catharinas föreläsningar och ämnen
Hennes ämnen som föreläsare handlar om inspiration, tröst i sorgen, vård i livets slutskede, barn och sorg samt om kulturhistoria och religionsmöten.

Livets fram- och baksida
Alla människor upplever under sina dagar i livet dagar i dur och dagar i moll. Catharina tar med dig på en resa från A till Ö om de stora livsfrågorna kombinerat med vardagens små bekymmer och glädjeämnen.

Vill du möta fru Luther?
År 2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina berömda teser på en kyrkport i Wittenberg. Vem var kvinnan bakom den stora reformatorn?
Möt Katarina von Bora gestaltad av Catharina i en timmes föreläsning om kärlek, teologi och förmågan till kvinnlig självständighet på 1500-talet.

Hejda dig ett ögonblick i flykten. Låt livet hinna ikapp dig. Livet är ett både och för oss alla. Sorgen och glädjen går hand i hand. Livet handlar om sprudlande glädje men också om stunder av djupaste smärta.
Vi får alla uppleva att livet går upp och ned. Hur ska vi hitta vägar ut ur det svåra? Var finns kraften?

Catharina vill hjälpa Dig som lyssnar, att våga ta vara på livet och se framåt! Hon får åhörarna att reflektera kring existentiella frågor och hitta nya vägar och hon inspirerar till eftertanke och till vardagsglädje!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng