fbpx

Caroline Jönsson

Caroline Jönsson

– Varför är det så svårt ibland, säger Caroline Jönsson, leg psykolog och tidigare landslagsstjärna i fotboll.

Idag är Caroline aktiv som psykolog, som idrottspsykolog, som föreläsare och inte minst som en av de mest drivande, alla kategorier för att skapa jämställdhet i samhället och inom idrotten.

Rikligt med erfarenheter
Hon har upplevt glädjen inom idrotten, i division 5, elitfotbollen, landslag, världslag och professionell med segrar, medaljer och utmärkelser.
Hon har även upplevt smärtan, besvikelserna och klyftorna.

– Under min fotbollsresa som har jag fått se stora delar av Sverige och världen. Jag har fått möjlighet att utmana och tänja mina fysiska och mentala förmågor. Det har gett mig en gedigen bas att utgå från i mitt yrke som leg psykolog och idrottspsykolog, säger Caroline har efter sin aktiva karriär arbetat vidare inom idrotten.

Carolines föreläsningar och workshops
Carolines upplägg är ofta en kombination av hennes två föreläsningar – Prestation i förändring och Jämställdhet i praktiken.

En föreläsning som ofta avslutas med en dialog och kan byggas på med en workshop.

Prestation i förändring
Förändring kommer alltid, hur kan vi skapa hållbara prestationer och välmående människor på köpet. Genom konkreta exempel och enkla visuella bilder gör Caroline psykologisk kunskap tillgänglig på ett innovativt sätt som är lätta att tillämpa i vardagen. 

Jämställdhet i praktiken
Min resa i ett förändringsarbete både, internaliserat och externt pragmatiskt genom idrottens strukturer.
Under sin föreläsning  berättar Caroline om hennes engagemang för en mer jämlik och rättvis idrott.

– Jag insåg till slut, att det var olika förlegade strukturer inom idrotten som behövdes förändras, för att jag skulle kunna nå min fulla potential som kvinnlig idrottare.
– Hur fungerar vi som människor Varför är det svårt ibland?, undrar Caroline som elitidrottare alltid har försökt hitta vägar för att blir bättre, nya och utmanade vägar.

Drivande även internationellt
Dessa strukturer har Caroline sedan 2006 försökt påverka och förändra. Dels genom att organisera och representera aktiva idrottare t.ex. genom SOK:s aktivas råd, i spelarföreningen som vice ordförande och inom FIFPRO, den globala spelarföreningen för professionella fotbollsspelare.

– Inom FIFPRO har jag lett organiseringen och implementeringen av kvinnligt medlemskap och kvinnors deltagande i beslutande processer.

– Jag har även försökt påverka idrotten genom dess resurstillförsel. Huvudsakligen genom näringslivet och offentlig sektor, som en av grundarna till FairPay Foundation, en stiftelse som certifierar och verkar för jämställd sponsring. 

Sagt om föreläsningen;
Tack för en toppenföreläsning, det här kan vi arbeta vidare med, 
Johan Ohlsson 
VD Fire Safe Design

Idel lovord från alla som var med! Perfekt för oss att påbörja vårt jämställdhetsarbete med.
Mikael Junglind 
Västerbottens folkhögskola

Fritidsnämnden startar upp morgonen med att reflektera över gårdagen. Du verkar ha gjort ett starkt intryck. Många – om inte alla – har nämnt timmarna med dig som mycket givande och positiva.
En kommun i Sverige…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng