Carin Hjulström

Carin Hjulström

– moderator, debattledare & författare –

Carin Hjulström är journalisten som blev tv-programledare, krönikör, romanförfattare, radioprogramledare och flitigt anlitad moderator inom näringslivet.

Just nu är Carin aktuell med kritikerrosade romanen ”Irene Panik”, som programledare för Sveriges Radios P4 Extra och som moderator för bl a e-handelsdagarna i Göteborg. Carin skriver samtidigt på sin femte roman.

Gedigen erfarenhet som programledare
Carin har varit programledare i TV och radio sedan 1986 och lett program som Gig, Fredagsexter (1989), Melodifestivalen (1990), Mun över bord, fredagsunderhållningen Moder Svea, Hon & han ihop med Paolo Roberto, Carin med C, Carin 21:30, TV-huset och 2007 en ny omgång av Carin 21:30 började 2007, P4 Extra i radion etc.

Hon har även jobbat på produktionsbolaget MTV som programutvecklare, manusförfattare och informationschef. Där kläckte hon idén till dramaserien Sjätte dagen. Hennes far är skådespelaren och regissören Lennart Hjulström.

Blev journalist och inte läkare
Carin valde journalistyrket, men det hade lika gärna kunnat bli en karriär som läkare.Hon sökte till både journalisthögskolan och läkarlinjen och kom in på båda utbildningarna. Hon valde journalistiken och har bland annat jobbat som reporter på Göteborgs-Tidningen (GT) och Aftonbladet.

Som tolvåring hade Carin huvudrollen i radions julkalender. Tillsammans med sin bror Niklas Hjulström var hon medlem i gruppen Art som gick till final i Rock-SM 1982 när hårdrocksgruppen Europe vann. Hon har också stått på scenen i egna sång- och pratföreställningen Fredag varje dag.

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng